Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 18:44

Μεσσηνία: Καταγγέλλουν σόου Τσίπρα – Τατούλη στην Τρίπολη και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Γράφτηκε από τον

“Η Πελοπόννησος δεν “τσιμπάει” από το προπαγανδιστικό σόου Τσίπρα – Τατούλη”, σημείωσαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στη συνέντευξη απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Τρίπολη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενημερώνοντας ότι την ίδια ημέρα, στις 4.30 το απόγευμα, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Καλαμάτα για την πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, με αφετηρία την οδό Νέδοντος, πίσω από το παλιό κτήριο του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο Περικλής Παπαδόπουλος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δεν μπορεί να γίνονται φιέστες και να διατυπώνονται ισχυρισμοί περί ανάπτυξης “όταν η Περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ανεργία και φτώχεια στην Ευρώπη”, όταν στη χώρα μας είναι “συντρίμμια η οικονομία και καταργούνται οι εργατικές σχέσεις”.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας σημείωσε ότι επιβάλλεται μια δυναμική απάντηση από τον λαό τον οποίον πλήττουν τα κυβερνητικά μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι τουλάχιστον “απορίας άξιον πώς μια κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη όταν θεσμοθετεί την υφαρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας, προβαίνει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών και ιδιωτικοποιεί βασικές υποδομές”.

“Η σιωπή είναι συνενοχή” δήλωσε από την πλευρά της η Μαρία Μήτση, γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, μιλώντας για ένα συνέδριο “κοροϊδία” σε μια Περιφέρεια που “κάνει χωματερή τη Μεγαλόπολη, που οι αγρότες της έχουν καταστραφεί”, καθώς η κυβέρνηση “ξεπούλησε τις ΠΟΠ για τις ελιές Καλαμάτας και τη φέτα”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τζαμουράνης, τέλος, υποστήριξε ότι “κρίνοντας από την μέχρι τώρα εμπειρία, το “αναπτυξιακό” συνέδριο στην Τρίπολη δεν θα είναι τίποτ’ άλλο παρά ένα σόου από τον Τσίπρα και τον Τατούλη, σε μια Πελοπόννησο με ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους, χωρίς σιδηρόδρομο, με επικείμενη την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της, με καταστρεπτικές για το περιβάλλον πολιτικές για τα σκουπίδια. Μια Πελοπόννησο με φτωχούς ανθρώπους”.

 

Β.Γ.Μ.