Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 07:38

Μεσσηνία: Έκλεψαν 800 κιλά λάδι από αποθήκη στο Μίλα

Γράφτηκε από την

Η ύπαιθρος ερημώνει καθώς στα χωριά παραμένουν λιγοστοί κάτοικοι και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Πολλά σπίτια λοιπόν ανοίγουν λίγες μέρες το χρόνο αλλά οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν μέσα συνήθως το λάδι που βγάζουν από το χωράφι τους και γεωργικά εργαλεία.

Αυτό το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται οι μικροπαραβάτες του νόμου οι οποίοι χτυπάνε στοχευμένα κλειστά σπίτια σε χωριά με λίγους κατοίκους, όπως το Μίλα του Δήμου Οιχαλίας.

Ετσι και τη νύχτα της Καθαρής Δευτέρας προς Τρίτη, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αθήνα και έρχεται κατά διαστήματα στο χωριό, μας κατήγγειλε ότι κλέφτες μπήκαν σε ένα σπίτι και πήραν από την αποθήκη 800 κιλά λάδι, σε ντεπόζιτα και λαδούσες. Είπε μάλιστα ότι το ίδιο βράδυ διέρρηξαν άλλα τρία σπίτια στο Μίλα και ένα καφενείο – ενώ για να μεταφέρουν το κλεμμένο λάδι πήραν ένα παλιό παρατημένο αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε δύο μέρες μετά έξω από το Μαυρομάτι Ιθώμης, χωρίς φυσικά τα ντεπόζιτα με το ελαιόλαδο.

Σε επικοινωνία μας με την Αστυνομία, μας ενημέρωσαν ότι πράγματι μπήκαν σε ένα σπίτι εκείνη τη νύχτα και έκλεψαν το ελαιόλαδο, παραβιάζοντας ένα παράθυρο. Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία στις αρχές του ιδιοκτήτη, οι κλέφτες πήραν 800 κιλά λάδι, καθώς και γεωργικά μηχανήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Την έρευνα για τη σύλληψη των δραστών κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.