Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 13:31

Ιδιώτες συνεργάτες ζητεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιδιώτες συνεργάτες ζητεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Ιδιώτες συνεργάτες ζητεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Μαΐου - Δεκεμβρίου 2018.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει, μέχρι και τα μεσάνυχτα της 15ης Απριλίου, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΜΙΣ), το οποίο θα ισχύει από τον Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2018.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (www.statistics.gr ), όπου έχει αναρτηθεί η αναλυτική σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση. Για επιπλέον πληροφορίες, εξ άλλου, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 1353035 - 3050 - 3068 - 3081 - 2182 ή στο e-mail: synergates@statistics.gr.

Οι ιδιωτικοί συνεργάτες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο γίνεται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους υπηρεσίες για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών. Ανεργοι που θα εγγραφούν στο μητρώο, εφόσον απασχοληθούν ως ιδιώτες συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να αναζητήσουν από τον ΟΑΕΔ, που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας, πληροφορίες για τα θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση του καθεστώτος ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών. Σε περίπτωση επιλογής του ιδιώτη συνεργάτη για να απασχοληθεί σε έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. απαγορεύεται επίσης η παράλληλη απασχόλησή του σε δημόσιες υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER