Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 20:12

Εβδομάδα εθελοντισμού στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

To 13o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, συμμετέχει στην «Εβδομάδα εθελοντισμού, οι μικροί εθελοντές καλωσορίζουν την άνοιξη» και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Oθωνος στην Καλαμάτα, αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Οι μαθητές του σχολείου θα υποδεχτούν την άνοιξη με τα παραδοσιακά «χελιδονίσματα», και με τη βοήθεια εθελοντικών φορέων του τόπου μας θα γνωρίσουν βιωματικά το έργο των εθελοντών, θα ζωγραφίσουν, θα δημιουργήσουν κατασκευές, θα φυτέψουν και θα μεταδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής.

Οι φορείς που υποστηρίζουν τη δράση και συμμετέχουν είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Σώμα Σαμαρειτών Τμήματος Καλαμάτας), η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Καλαμάτας, η Επιτροπή Εθελοντισμού Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΠΕΘ Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συγκεκριμένο αριθμό σχολικών μονάδων και για τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχουν τέσσερις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας (13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, Νηπιαγωγείο Αρφαρών, 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας).