Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 10:17

Μεσσηνία: Το σκηνικό... αμμοθύελλας έφυγε, αλλά θα επιστρέψει! (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Σκηνικό... αμμοθύελλας θύμιζε χθες στην Καλαμάτα η μεγάλη ποσότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα, που καθιστούσε προβληματική την ορατότητα ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, η σκόνη -η οποία μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τους ισχυρούς νότιους ανέμους- ήρθε για... να μείνει και τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, όχι πάντα με την ίδια πυκνότητα όμως.

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα αλλά και για το διάστημα μέχρι και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, συνδυάζει βροχές και σκόνη, δηλαδή... λασποβροχές, στην Καλαμάτα, αλλά κυρίως στην Ανατολική και τη Νότια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή επισημαίνει ότι “οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια” και κάνει λόγο για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, με τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ανάλογο σκηνικό προβλέπεται και για αύριο Σάββατο με σχετικά λιγότερη σκόνη, ενώ την Κυριακή 25, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου, η σκόνη αναμένεται να επιστρέψει μαζί με βροχές, ωστόσο από την Τετάρτη 28 του μήνα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=BeIWsC2o_CA}