Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 15:31

Διαμαρτυρίες για το νερό από Ακοβίτικα και Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρίες για το νερό από Ακοβίτικα και Ασπρόχωμα

 

Εντονες διαμαρτυρίες δεχθήκαμε χθες το πρωί από κατοίκους στο Ασπρόχωμα και τα Ακοβίτικα πως δεν είχαν νερό από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος μας ενημέρωσε ότι έγινε και πάλι ζημιά (είχε γίνει και το περασμένο Σάββατο) στον αγωγό Φ300 που μεταφέρει το νερό από το Πήδημα στο Ασπρόχωμα, τα Ακοβίτικα και τη ΒΙΠΕ, από τις εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου στην εθνική οδό. Επιπλέον υπήρξε ζημιά και σε βάνα του δικτύου και για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα, η ΔΕΥΑΚ έδωσε νερό από την Καλαμάτα, από την υψηλή ζώνη. Και αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες σε Ασπρόχωμα και Ακοβίτικα.

Χαρακτηριστικά από τους διαμαρτυρόμενους ο Φώτης Γκόνης σημείωσε: “Παγκόσμια Ημέρα Νερού σήμερα και στο Ασπρόχωμα δεν έχουμε παροχή νερού από εχθές το απόγευμα στις 5 μ.μ. και ακόμα δεν φαίνεται “φως” στις σωληνώσεις. Διακοπή για τρίτη φορά σε 15 ημέρες. Και αναρωτιέμαι αν είναι στα πλαίσια εορτασμού του Δήμου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ή κάποια συμβολική και ανατρεπτική δράση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα των υδάτων. Μετά από 17 ώρες χωρίς παροχή νερού μία υδροφόρα για να καλύψουμε βασικές ανάγκες είναι τουλάχιστον αναγκαία και θα έδειχνε ένα ενδιαφέρον και κατανόηση από μεριάς υπευθύνων. Αλλά πού χάθηκε η κοινή λογική για να την βρούμε εδώ;”.


NEWSLETTER