Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 08:35

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στη Μεσσηνία: Κολλημένη η αδειοδότηση για την πίστα στην Τρίοδο

Γράφτηκε από τον

 

Είναι ένα event που τα τελευταία χρόνια προ(σ)καλεί τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρεθούν στην περιοχή της Μπούκας και γενικότερα στον Νομό Μεσσηνίας, εντυπωσιάζοντας για την οργάνωσή του.

Ο λόγος για την ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα "Κοντράκηδες Μπούκας" -με αφορμή την κοπή της πίτας της- στη μνήμη των δύο παιδιών που είχαν σκοτωθεί εκεί από τροχαίο.

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 12 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Τριόδου, ενώ βασικός στόχος των διοργανωτών ήταν να πείσουν τις τοπικές αρχές να φτιαχτεί μια σχετική πίστα στην περιοχή. Η απήχηση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, αφού οι θεατές ξεπέρασαν τους 2.000.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το “παρών” έδωσαν άτομα από την Κω, τη Ζάκυνθο και την Αθήνα, ενώ τα ονόματα που έκαναν αίσθηση ήταν αυτά των Δημήτρη Μανδραγουρέα, Νίκου Τσέλου και Παναγιώτη Γεωργακόπουλου. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, show από την Αναστασία Γιουσέφ που ανέβασε την λίμπιντο αλλά και δυνατή μουσική, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν το event ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός άλλωστε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του τουρισμού στον νομό μας, προσελκύοντας φίλους του εν λόγω σπορ όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της Ευρώπης. Για όλα αυτά βέβαια, βασική προϋπόθεση είναι να δοθεί η άδεια από τον Δήμο Μεσσήνης, αφού μολονότι ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, τυπικά δεν μπορούν να υλοποιούνται συγκεντρώσεις.

Οπως ανέφερε στο travel.eleftheriaonline ο Θοδωρής Σπυρόπουλος, ένας εκ των διοργανωτών, "κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ το πρόγραμμα δεν αφορούσε αγώνες αλλά επιδείξεις. Εμείς από την πλευρά μας καθαρίσαμε όλο τον χώρο μετά το τέλος της διοργάνωσης, δείχνοντας έτσι πόσο τον σεβόμαστε. Παρότι ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Χρήστος Χριστόπουλος είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη μετατροπή του αναξιοποίητου αεροδρομίου σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη στιγμή μάλιστα που από την πλευρά μας έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα φέρουν έσοδα στον δήμο, ακόμα «κολλάμε» στην επίσημη αδειοδότηση". Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, για την περιοχή και τις προοπτικές της έχει ασχοληθεί και η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) κρίνοντας τον χώρο κατάλληλο για αγώνες σιρκουί, Formula 3, κ.ά. Καταλαβαίνει έτσι κανείς πως μόνο άδικα δεν γίνεται αυτός ο «θόρυβος» για το παλιό αεροδρόμιο.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως ίσως θα έπρεπε να βοηθήσει και ο Δήμος Καλαμάτας στην υλοποίηση του σχεδίου, ούτως ώστε να επωφεληθεί και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τους θεατές και τον τζίρο που μπορούν να κάνουν τα προσεχή έτη.

Πλέον, μένει να δούμε τι θα πράξει η πολιτεία και αν θα δώσει το "πράσινο φως" σε μια προσπάθεια που μπορεί με την κατάλληλη στήριξη να αναδείξει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Μεσσηνία.

Τάσος Ανδρικόπουλος