Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:57

Το ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Το ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη

Αποτέλεσμα “της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, της μείωσης προσωπικού, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας” χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Παρατηρεί δε ότι “αυτά τα προβλήματα θα οξυνθούν με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, γιατί κριτήριο δεν είναι η ζωή και η ασφάλεια των εργατών, η προστασία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, αλλά το κέρδος του καπιταλιστή. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι για το κεφάλαιο κόστος”.

Καταλήγοντας η Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο, “να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα του κεφαλαίου και τα ποδάρια τους σε τοπικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης μονάδων και ορυχείων, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, να παρθούν και να τηρούνται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης”.


NEWSLETTER