Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 09:07

Μεσσηνία: Αναστάτωση στη Θουρία από εκταφές στο νεκροταφείο

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Αναστάτωση στη Θουρία από εκταφές στο νεκροταφείο

 

Αναστάτωση προκάλεσε στη Θουρία η "επιχείρηση" κατάργησης τάφων που έγινε στο νεκροταφείο της κοινότητας, καθώς κάποιοι συγγενείς που δεν είχαν ενημερωθεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τάφους που έμοιαζαν λεηλατημένοι.

Η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να επιβάλει τάξη στα νεκροταφεία, αλλά όπως φαίνεται, στη Θουρία δεν τηρήθηκαν αυστηρά οι ηθικοί κανόνες που πρέπει να διέπουν μια τόσο ευαίσθητη διαδικασία.

Η αρμόδια δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου παραδέχτηκε ότι στη Θουρία πιθανόν να μην ενημερώθηκαν όλοι οι συγγενείς για την αναγκαστική εκταφή που έγινε, και γι' αυτό προκλήθηκε η αναστάτωση. Η ίδια συμπλήρωσε ότι δεν καταργήθηκαν τάφοι με λείψανα και ότι ειδοποιήθηκαν ή θα ειδοποιηθούν οι συγγενείς για να κάνουν εκταφή σύμφωνα με τα θρησκευτικά ήθη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε το Σώμα ότι από τους 500 οικογενειακούς τάφους στο νεκροταφείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχουν καταργηθεί οι 250.

Θ.Λ.


NEWSLETTER