Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 10:33

Ασκηση πυροσβεστικής ετοιμότητας στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ασκηση πυροσβεστικής ετοιμότητας στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας

 

Ασκηση ετοιμότητας για περίπτωση πυρκαγιάς σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου θα γίνει το πρωί της Παρασκευής στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, σε συνεργασία με την επιχείρηση διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ “Διοκλής Α.Ε.”, θα κληθεί περί τις 9.30 το πρωί για να κατασβέσει (σύμφωνα με το σενάριο) φωτιά που έχει ξεσπάσει σε συστοιχία φιαλών υγραερίου (προπάνιο) στην πτέρυγα Α κατάστημα Α-12. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες θα συμβάλουν στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση τραυματισμένων πολιτών.

Η άσκηση διενεργείται στο πλαίσιο της ετήσιας τριήμερης εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Υ. Καλαμάτας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, καθώς και των εθελοντών της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι η αύξηση ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε καταστήματα αποθήκευσης και διανομής φιαλών υγραερίου, καθώς και σε χώρους όπου συνυπάρχουν και συστεγάζονται πολλές επιχειρήσεις μαζί (κυρίως βιομηχανίες – βιοτεχνίες).


NEWSLETTER