Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 20:24

Αρφαρά - Αγιος Φλώρος - Σταματινού - Βρομόβρυση - Βελανιδιά - Χριστοφιλέικα Μεσσηνίας: Διόδια

Γράφτηκε από την
Αρφαρά - Αγιος Φλώρος - Σταματινού - Βρομόβρυση - Βελανιδιά - Χριστοφιλέικα Μεσσηνίας: Διόδια

Οι κάτοικοι Αρφαρών και των πέριξ χωριών που ανήκαν στον πρώην Δήμο Αρφαρών (Αγιος Φλώρος - Σταματινού - Βρομόβρυση - Βελανιδιά - Χριστοφιλέικα) τώρα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας.

Είναι οι μόνοι κάτοικοι που πληρώνουν διόδια αν με τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιήσουν τη νέα εθνική οδό για μετάβασή τους προς Καλαμάτα και επάνοδο στις εστίες τους.

Κάτοικος εκ των περιοχών αυτών αν εργάζεται πρωί - απόγευμα στην Καλαμάτα (και είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται) κάνει 4 διαδρομές καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες. Αν εργάζεται 5 ημέρες εβδομαδιαίως κάνει 20 διαδρομές πήγαινε-έλα στην Καλαμάτα. Σε ένα μήνα πραγματοποιεί 20 x 4= 80 διαδρομές και πληρώνει διόδια 1,90 x 80= 152 €. Ετησίως πληρώνει 152 x 12= 1.824 €.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Δεν είναι άδικο οι παραπάνω κάτοικοι να πληρώνουν αυτό το ετήσιο χαράτσι, άλλοι περισσότερα - άλλοι λιγότερα ανάλογα με τις διαδρομές που κάνει ο καθένας, ενώ κινούνται εντός των ορίων του δήμου στον οποίο ανήκουν;

Μήπως θα ήταν φρόνιμο, λογικό και ανθρώπινο να απαλλαγούν οι ανωτέρω κάτοικοι από το να καταβάλλουν διόδια, ποσό που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο στις μέρες που ζούμε;

Θα μπορούσαμε -και πολλές φορές το κάνουμε- να χρησιμοποιούμε το παλαιό οδικό δίκτυο, αλλά η κατάσταση του οδοστρώματος δυστυχώς δεν είναι και η καλύτερη κι έχουμε θρηνήσει για πολλά ατυχήματα, με πρόσφατο τον θάνατο νεαρής φοιτήτριας έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα.

Στο σημείο αυτό, να μου επιτραπεί να απευθυνθώ στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, που πράγματι θεωρείται και είναι από τους πλέον επιτυχημένους δημάρχους, που έχει αναμορφώσει και εξακολουθεί να αναμορφώνει την πόλη της Καλαμάτας και την ανεβάζει σταθερά σε επίπεδο που θα καταστεί μια από τις καλύτερες πόλεις, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Νομίζω ο κ. δήμαρχος πρέπει να δει το θέμα των διοδίων για τις παραπάνω περιοχές, και σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμοδίους φορείς να συμβάλει ώστε να απαλλαγούν από την καταβολή διοδίων οι προς Καλαμάτα κινούμενοι οδηγοί των αναφερόμενων περιοχών.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. δήμαρχος θα δείξει ενδιαφέρον στο θέμα αυτό και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Είτε επιτύχει κάτι είτε όχι, εμείς πιστεύουμε στις ευαισθησίες του και τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

 

Μετά τιμής,

Σωτήριος Θεοδωρόπουλος εκ Βρομόβρυσης

κάτοικος Αγ. Κωνσταντίνου Αρφαρών


NEWSLETTER