Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 08:41

Ενημέρωση από Μαμαλάκη για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

«Η πιο νόστιμη συνταγή είναι η βιώσιμη, με ψάρι που έχει αλιευθεί στο σωστό μέγεθος, τη σωστή εποχή και με τα κατάλληλα εργαλεία» τόνισε μαγειρεύοντας στην Καλαμάτα ο πρεσβευτής της WWF Ελλάς Ηλίας Μαμαλάκης.

Το Σάββατο το πρωί, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στον χώρο των βιολογικών προϊόντων, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στη δράση της WWF σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, υπογράμμισε πως αν δεν προσέξουμε στο μέλλον δεν θα έχουμε ψάρια και μοιράστηκε με το κοινό συνταγές για γόπες και γαύρους.

Η δράση περιελάμβανε κι ενημέρωση σε επαγγελματίες και καταναλωτές για τα μυστικά της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Fish Forward», η οποία περιλαμβάνει και τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά Fish Guide, προκειμένου ο καταναλωτής να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή και υπεύθυνη επιλογή των ψαριών που θα καταναλώσει.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_m4EAJgIglM}

Ο κ. Μαμαλάκης μαζί με τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (Γαστροναύτης) μαγείρεψαν το φθηνό ψάρι γόπα με μια συνταγή για φρικασέ, ενώ σε συνεργασία με σπουδαστές του ΙΕΚ “Ορίζων” τηγάνισε γαύρο που προσφέρθηκε στο κοινό. Τόνισε μάλιστα και τη διατροφική αξία του κόκαλου που κράτησε από τα φιλεταρισμένα ψάρια, τα οποία τηγάνισε και πρόσφερε επίσης στο κοινό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης τονίζοντας τη συμβολή της WWF και του κ. Μαμαλάκη. Σημείωσε δε πως πέρυσι η WWF ανακήρυξε την Καλαμάτα ως την πιο πράσινη πόλη και πως φέτος συνεχίζεται η φύτευση πλήθους δέντρων.

Τη σημασία της διοργάνωσης τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Μπάκας. Εκ μέρους της WWF μίλησε η Φένια Νικολάου, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σημαντική για τη διοργάνωση ήταν και η συμβολή του Σχολείου Τουρισμού.

Κ.Δ.