Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 07:53

Ξεκίνησε χθες η 7η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε χθες η 7η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτα (βίντεο)

 

Ξεκίνησε χθες η 7η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, και σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνιά της.

“Θα είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη, ζηλευτή”, είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για την έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου.

Ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν το  Πάρκο Σιδηροδρόμων και να φύγουν όλοι με μία γλάστρα, “στηρίζοντας τον επαγγελματικό κόσμο που ασχολείται με την παραγωγή ανθέων”. Επεσήμανε βέβαια ότι “και όποιος δεν αγοράσει κάτι, μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση, καθώς έχει ελεύθερη είσοδο, σε έναν χώρο που είναι μαγικός ήδη από τώρα. Και κάθε βράδυ θα έχει πολιτιστικές εκδηλώσεις”.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος στάθηκε στη συνεργασία με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και στο βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα δείξουν πώς πραγματοποιούν τις ανθοκατασκευές και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κι αυτός να τις φτιάξει. Ενημέρωσε, επίσης, ότι μουσικά σχήματα από το Δημοτικό Ωδείο θα παίζουν μουσική στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Πάρκου.

Ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης επιβεβαίωσε ότι η έκθεση είναι κάθε χρόνο και καλύτερη κι ενημέρωσε για τα περιβαλλοντικά σεμινάρια από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την υπηρεσία του. Ακόμα, έκανε λόγο για ένα ονειρεμένο και μαγικό σκηνικό με τα λουλούδια και τα ανακαινισμένα τρένα του Πάρκου.

Ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας πληροφόρησε ότι αύριο Κυριακή 20 του μήνα, στις 11 το πρωί, από το Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσει βόλτα με ποδήλατα μέσω του νέου ποδηλατόδρομου της μαρίνας, η οποία θα καταλήξει στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στην έκθεση.

Η 7η Ανθοκομική Εκθεση λειτουργεί καθημερινά 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 11 το βράδυ.


NEWSLETTER