Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 19:56

Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα για την απεργία της Τετάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα για την απεργία της Τετάρτης

Δύο συγκεντρώσεις προετοιμάζονται στην Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για εκείνη την ημέρα, μία στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10 το πρωί που οργανώνει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ και μία που θα γίνει μισή ώρα αργότερα, στις 10.30 το πρωί, στην Αριστομένους, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Με ανακοινώσεις τους, σωματεία της Καλαμάτας και τοπικές κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί για τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου καλεί, ειδικότερα, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι “στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας”.

Στην ίδια συγκέντρωση καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το οποίο στη σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει “τις πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), που με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες μας, απούσες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις μας”.

Τέλος, στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης καλεί η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), τονίζοντας -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της ότι “όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις πρέπει να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα και να παλέψουν για την αναζωογόνηση των συνδικάτων και τη δημοκρατική τους λειτουργία, για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ταξικού πόλου, χωρίς ηγεμονισμούς και παραταξιακές-κομματικές περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, που από τα κάτω θα συντονίσουν τη δράση τους και θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην απαλλαγή του από μια ηγεσία που έχει χάσει την επαφή της με την εργατική τάξη και τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER