Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 23:00

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν την Τετάρτη στην Καλαμάτα, μία από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και μία δεύτερη από το ΠΑΜΕ.

Στην πρώτη συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο δεν μαζεύτηκαν περισσότερα από 80 άτομα, ενώ στη δεύτερη του ΠΑΜΕ είχε περισσότερους διαδηλωτές.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=aByvmaL1Aeo}

Στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πρώτος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρός του Βασίλης Μπουζαλάς, ο οποίος επέκρινε τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθούνται και έχουν οδηγήσει στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ακολούθησε στο βήμα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς. Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης διεκδικούν να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει πίσω όλα αυτά που παράνομα τους έχουν παρακρατήσει. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Μεσσηνίας έκανε λόγο για τέταρτο μνημόνιο και μέτρα 5 δισ. ευρώ και πρότεινε αλληλοϋποστήριξη και συνέργεια μεταξύ των κοινωνικών φορέων. Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε μόνιμο μνημονιακό καθεστώς λιτότητας και υποστήριξε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ιδιωτικού τομέα και του κεφαλαίου και ζήτησε να σταλεί μήνυμα κοινωνικής αντίστασης.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=4VWbuQNWV2o}

Λίγο νωρίτερα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου είχαν συγκεντρωθεί τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος καλούσε τους εργαζόμενους σε αλλαγή συσχετισμών στα συνδικάτα. Και ζήτησε την συμπόρευση των σωματείων του Εργατικού Κέντρου με το ΠΑΜΕ, ώστε να χαράξουν από κοινού το δρόμο της αντεπίθεσης. Είχε προηγηθεί αγωνιστικός χαιρετισμός από την πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Ντίνας Στραβάκου.

Ν.Κ.