Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 10:31

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία

 

 

Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολύ βαριά την οκταετία των μνημονίων και δυστυχώς σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης για το μέλλον, τονίστηκε στην ομιλία - συζήτηση για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Από τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ επισημάνθηκε ότι οι πολιτικές της λιτότητας πρέπει να σταματήσουν και δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος αλλά σκληρή επιτροπεία, ενώ για να τελειώσουν όλα αυτά χρειάζεται ενεργοποίηση των εργαζομένων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτριος Φαββατάς πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος επισήμανε ότι «ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους δημοσίους υπαλλήλους για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Θέματα που αφορούν και θέλουν ενημέρωση».

Ακολούθησε ομιλία από τη δικηγόρο - εργατολόγο Μαρία - Μαγδαληνή Τσίπρα που τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε όλοι σαν κοινωνία σημαντικά προβλήματα ο καθένας στο χώρο του και πρέπει να συναντιόμαστε να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινές λύσεις. Οι εποχές που διανύουμε είναι δυστυχώς πάρα πολύ δύσκολες. Ολοι μας βιώνουμε τη συνέπεια όλων αυτών των ετών μνημονίων και δυστυχώς ένα κομμάτι που έχει πληρώσει το μάρμαρο πάρα πολλές φορές είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα. Το οποίο δυστυχώς δεν μας δίνει στο μέλλον σημάδια βιωσιμότητας. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι πως τα πράγματα από το 2010 και μετά έχουν εξελιχθεί με πολύ άσχημο και δυσμενή τρόπο. Εχουν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα σε πάρα πολλές καταστάσεις και η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αναστραφεί για να μπορέσουμε να έχουμε μια παραγωγική αξιόπιστη δημόσια διοίκηση με υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν πάρα πολύ ευσυνείδητα και σοβαρά».

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος τόνισε: «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και γενικά οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία χειμάζονται εδώ και μια οκταετία θύματα των πολιτικών της λιτότητας. Είναι βάσιμη η πεποίθησή μας ότι πλέον αυτές οι πολιτικές της λιτότητας πρέπει να σταματήσουν. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσουν, η ενεργοποίηση των εργαζομένων, η ενεργοποίηση μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, τα συνδικαλιστικά τους όργανα, τη δική τους προσπάθεια να αλλάξουμε τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τουλγαρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς παρά τα όμορφα λόγια για εξόδους από τα μνημόνια, στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι συνεχίζεται με δραματικό τρόπο η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα ωραία λόγια περί καθαρής εξόδου συνοδεύονται από σκληρή επιτροπεία σε όλα τα επίπεδα, με τρόπο να απαγορεύσει η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν συναινέσει σε αυτό, να παρθούν πίσω τα μνημονιακά μέτρα αλλά και να επιβληθούν καινούργια. Αυτό αποδεικνύεται από την άμεση εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου με περικοπές που φτάνουν το 35%  στους νυν ασφαλισμένους».

Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας “Η Υγεία” και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER