Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 18:08

Διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς από τους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς από τους Γαργαλιάνους

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμαρτύρονται με κοινή τους ανακοίνωση ο Αγροτικός και Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και οι Σύλλογοι Μηχανικών Τριφυλίας και Επαγγελματιών Λογιστών Γαργαλιάνων.

Αναφέρουν πως “οι σύλλογοί μας που νιώθουν τον παλμό και την αγωνία της κοινωνίας μας, γιατί αποτελούν κομμάτι της, αρνούνται να πέσουν στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν βγαίνουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια μεγαλοοφειλετών και μπαταχτσήδων ή στη λογική τού ότι «αφού χρωστάτε πρέπει να πληρώσετε». Φυσικά και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες που ξετίναξαν τις τράπεζες με τεράστια δάνεια. Ομως αυτούς θα μπορούσε πολύ εύκολα να τους εντοπίσει το σύστημα και να τους διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φτωχοποιήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, που ζουν σε συνθήκες ανέχειας και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους”. Υποστηρίζουν πως “το παραμύθι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια δεν πρέπει να γίνει πιστευτό από κανέναν” και παρατηρούν: “Η επικείμενη νέα μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου μαζί με τους πλειστηριασμούς θα είναι η χαριστική βολή στο επίπεδο διαβίωσης του λαού μας. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα μέτωπο πάλης και να αγωνιστούμε για να διασώσουμε ό,τι τουλάχιστον μας απέμεινε και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας ως λαός. Το μέτωπο αυτό σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, θα πρέπει να φέρει τον αγώνα έξω από τα συμβολαιογραφεία για να μην γίνονται αυτοί οι πλειστηριασμοί που οδηγούν στο δρόμο πλήθος συμπολιτών μας. Σε ολόκληρη τη Μεσσηνία μόνο τρεις συμβολαιογράφοι αποδέχτηκαν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς”.

Οι 4 σύλλογοι καλούν “τους συμβολαιογράφους αυτούς να μην γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της αρπαγής της περιουσίας φτωχών ανθρώπων. Να αποποιηθούν άμεσα την εμπλοκή τους στους πλειστηριασμούς και να αρνηθούν, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, να τους πραγματοποιήσουν. Τους καλούμε να αντιληφθούν ότι είναι μέλη αυτής της κοινωνίας από την οποία ζουν και δεν πρέπει να σταθούν απέναντί της. Αντίθετα η θέση τους ως επιστήμονες τους επιβάλλει να είναι αρωγοί και συμμέτοχοι στα προβλήματα της κοινωνίας, από τα σπλάχνα της οποίας προέρχονται”.

 

                           

     


NEWSLETTER