Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 17:51

Το ΠΑΜΕ σε αλιευτικά στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ΠΑΜΕ σε αλιευτικά στο λιμάνι της Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας αναφέρει ότι «μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία "SUN1" και "SUN2" κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο λιμάνι της Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη (σ.σ. χθες), στα πληρώματα των αλιευτικών πλοίων "SUN1" και "SUN2", με σημαίες Κίνας που ανήκουν στην εταιρίας "SEVEN SEAS"».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Οι 17 εργαζόμενοι που είναι από την Αίγυπτο, το Σουδάν και την Μαυριτανία, καταγγέλλουν ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από τον Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών αχών.  Αυτές τις καταγγελίες τις έχουν καταθέσει και τις προηγούμενες ημέρες στα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την εταιρία που ανήκουν τα πλοία, με πρόβλημα στην τροφοδοσία τους, μιας και αυτή που παρέχει η εταιρία δεν αρκεί. Επίσης στα πλοία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής καθώς δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5 μ.μ. έως τη 1 π.μ.».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαιτούν: α) Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους. β) Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER