Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 19:43

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Καλεί τον κόσμο με το σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες” να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Ενόψει του νέου πολυνομοσχεδίου, αναφέρει ότι “κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό". Και υποστηρίζει πως “η μεταμνημονιακή Ελλάδα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ”.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί, μεταξύ άλλων: “Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου”.