Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:39

Καλαμάτα: Τρεις ανήλικοι παραβάτες πήραν απολυτήριο Δημοτικού

Γράφτηκε από την

Τρεις από τους εφήβους οι οποίοι πέρασαν ως ανήλικοι παραβάτες την πόρτα της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Καλαμάτας πήραν χθες το απολυτήριο Δημοτικού.

Οι έφηβοι αυτοί δεν είχαν πάει στο σχολείο και έκατσαν φέτος στα θρανία με τη βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών του Δικαστηρίου Ανηλίκων. Είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πίστεψαν ότι όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια ευκαιρία, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τούς έπεισαν ότι άξιζε ο κόπος. Βέβαια για να φτάσουν να πάρουν απολυτήριο συνεργάστηκε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Οταν ένας ανήλικος άνω των 16 χρόνων εισέρχεται στο δικαστήριο -είτε στο πλαίσιο της πρόληψης είτε της ποινικής διαδικασίας- και διαπιστώνεται ότι δεν έχει απολυτήριο δημοτικού, τότε με τη συνδρομή εθελοντών αξιολογείται το επίπεδο και οι γνώσεις του. Μετά φτιάχνεται ένα ατομικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης, ώστε ο έφηβος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εξετάσεων. Ετσι λοιπόν σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που και στις τρεις αυτές περιπτώσεις έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στις δυσκολίες του κάθε εφήβου, ο ανήλικος λαμβάνει μέρος στις εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του.

Ν.Κ.