Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 19:19

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Να μην ξεκινήσουν εργασίες στον κεντρικό δρόμο μέσα στο καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

 

 

Το αυτονόητο, δηλαδή να μην ξεκινήσουν εργασίες στο μέσο του καλοκαιρού στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, επισημαίνοντας την αναστάτωση και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην πόλη και τους επισκέπτες της.

Με επιστολή του προς το Δήμο Τριφυλίας και με κοινοποίηση στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Τριφυλίας, τη Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας, τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Καλκαβούρα, τον αντιδήμαρχο Φιλιατρών Αναστάσιο Πούλο και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Καναλουπίτη, ο σύλλογος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται από τον Δήμο Τριφυλίας να ξεκινήσουν έργα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου εν μέσω θερινής περιόδου. Εκφράζουμε την απορία μας πώς είναι δυνατόν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραγίας του δήμου για αυτό το θέμα (μιας και οι εργασίες για αυτό το έργο σταμάτησαν στο τέλος περίπου του προηγούμενου έτους) ο σχεδιασμός του δήμου να είναι να ξεκινήσει το έργο εν μέσω θερινής περιόδου. Πώς είναι δυνατόν να μην ξεκίνησε αυτό δύο μήνες νωρίτερα όπως ακούγαμε ότι θα αρχίσει, αμέσως μετά το Πάσχα. Ακριβώς για να μην υπάρξει  το αυτονόητο πρόβλημα που δυστυχώς εμείς πρέπει να επισημάνουμε τώρα λες και δεν είναι αυτονόητο. Σε μια εποχή που εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα τα μέλη μας θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα αλλά και αναίτια. Αλλά και όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες των Φιλιατρών (ετεροδημότες και περαστικοί τουρίστες) θα ταλαιπωρηθούν μια και ο δρόμος αυτός είναι κεντρικός και σε μια περίοδο που θα έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση. Η πόλη των Φιλιατρών είναι ήδη σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους και δεν αντέχει περαιτέρω προβλήματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητούμε το αυτονόητο: Το έργο να μεταφερθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε η θερινή περίοδος να κυλήσει ομαλά για την πόλη μας».

Κ.Μπ.