Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 14:33

Δραστηριοποίηση του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Πριν τη διατάραξη των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία, 2 μήνες νωρίτερα, το Μάιο ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας με έγγραφό του ενημέρωνε τους δημάρχους της περιοχής μας για τις δυνατότητες φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Μετά από μια γενική ενημέρωση για τους σκοπούς και την αποστολή του συνδέσμου, παρακαλούσε τους δημάρχους “όπως μας κάνετε την τιμή να δεχθείτε στο μέτρο των υποχρεώσεών σας τον εκπρόσωπο του συνδέσμου μας στην περιοχή σας (Μεσσηνία και Λακωνία) κ. Παναγιώτη Αλούπη, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, πολιτικό μηχανικό που θα επικοινωνήσει με το γραφείο σας, για να σας ενημερώσει για τις δράσεις του συνδέσμου μας και θα συζητήσει μαζί σας δυνατότητες συνεργασίας”.

Αρχικά, ενημέρωνε τους δημάρχους των δύο νομών ότι ο σύνδεσμος “ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιγξη και ανάπτυξη των παραδοσιακών θρησκευτικών και πολιτιστικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των λαών της Ελλάδος και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εκτοτε και σε εκπλήρωση του σκοπού μας έχουμε πραγματοποιήσει πληθώρα εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Ρώσος πρέσβης είναι επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου μας, με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, Επιμελητήρια, δήμους και φορείς. Μέλη μας είναι εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου μας, στην Αθήνα και την περιφέρεια. Διατηρούμε άριστες σχέσεις στη Ρωσία με το Πατριαρχείο, ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης, το Ρωσοελληνικό Σύνδεσμο Μόσχας, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Ρώσων ελληνικής καταγωγής, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, Επιμελητήρια και φορείς που διέπονται από τον ίδιο σκοπό. Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για αδελφοποιήσεις πόλεων της Ελλάδος με αντίστοιχες ρωσικές, για συνεργασίες επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων, για συμπράξεις Ελλήνων επιχειρηματιών με ομολόγους τους στη Ρωσία για ανάδειξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο λαών. Θα παρακαλούσαμε όπως μας κάνετε την τιμή να δεχθείτε στο μέτρο των υποχρεώσεών σας τον εκπρόσωπο του συνδέσμου μας στην περιοχή σας κ. Παναγιώτη Αλούπη, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, πολιτικό μηχανικό που θα επικοινωνήσει με το γραφείο σας, για να σας ενημερώσει για τις δράσεις του συνδέσμου μας και θα συζητήσει μαζί σας δυνατότητες συνεργασίας”.

Το κείμενο υπογράφουν με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση ο πρόεδρος Ιωάννης Τζεν, τ. πληρεξ. υπουργός, ο γενικός γραμματέας Βασίλειος Νομικός, τ. καθ. ΑΣΔΔ και ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος Μεσσηνίας και Λακωνίας Παναγιώτης Αλούπης.

Γ.Σ.