Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 09:01

Πυροσβέστης έσωσε 3χρονο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Πυροσβέστης έσωσε 3χρονο στην Κυπαρισσία

 

Φύλακας άγγελος ήταν για ένα τρίχρονο παιδάκι στην Κυπαρισσία ο πυροσβέστης Απόστολος Γκούνης που υπηρετεί στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, καθώς πριν από λίγες ημέρες το έσωσε από βέβαιο πνιγμό.

Το μικρό παιδί βρέθηκε στον πάτο της πισίνας μιας τουριστικής μονάδας στην περιοχή της Κυπαρισσίας, όπου είχαν πάει το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, και ανασύρθηκε από τον πατέρα του χωρίς τις αισθήσεις του. Ολοι πάγωσαν και επικράτησε πανικός όταν είδαν το μικρό παιδί να ανασύρεται αναίσθητο, όχι όμως και ο πυροσβέστης: Αξιοποιώντας τις γνώσεις από την εκπαίδευση του στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μετά από αρκετές μαλάξεις κατάφερε να επαναφέρει το παιδί στη ζωή, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους γονείς του αλλά και σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Με στολή ή χωρίς αυτή ο Απόστολος Γκούνης έδειξε ότι η ψυχή και η καρδιά του πυροσβέστη παραμένει πάντα και παντού η ίδια, έτοιμη να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, να τρέξει πρώτος, να κάνει αυτό που άλλοι δεν τολμούν. Εδειξε ότι ήρωας για τον καθένα μας μπορεί να είναι ο διπλανός του.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, κατάφερε να προσφέρει αυτά για τα οποία έχει εκπαιδευτεί - και έτσι σήμερα το μικρό παιδάκι μετά από ολιγοήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο είναι ξανά δίπλα στους γονείς του, υγιές.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Ολα ξεκίνησαν όταν το μικρό παιδάκι ξέφυγε για λίγο από την προσοχή των γονιών του, οι οποίοι όμως δεν άργησαν να το αναζητήσουν. Οσοι ήταν κοντά, άρχισαν να αναστατώνονται καθώς δεν έβλεπαν πουθενά το παιδί, μέχρι που το εντόπισε η μητέρα του στον πάτο της πισίνας. Αμεσα βούτηξε μέσα ο πατέρας του, ο οποίος το ανέσυρε αλλά ήταν αναίσθητο.

Για καλή του τύχη όμως ήταν εκεί ένας άξιος πυροσβέστης, ο οποίος έδωσε άλλη τροπή στην εξέλιξη του συμβάντος.

Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟΥ»

Μιλώντας στην «Ε» για το συμβάν και τις κρίσιμες στιγμές που έζησαν όλοι, ο Απόστολος Γκούνης σημείωσε:

«Ενώ κάναμε με την οικογένεια μου μπάνιο στην πισίνα, ακούσαμε μια μητέρα να ψάχνει το παιδί της. Ολοι εκεί που ήμασταν αναρωτηθήκαμε πού μπορεί να είναι το παιδί. Ξαφνικά η μητέρα του διαπίστωσε ότι είναι στον πάτο της πισίνας. Βούτηξε ο πατέρας στην πισίνα και το έβγαλε έξω αναίσθητο. Ηταν χωρίς σφυγμό. Αμεσα του άνοιξα το σαγόνι για ν' ανοίξει ο αεραγωγός και του έκανα δύο φυσήματα, ξεκινώντας στη συνέχεια τις μαλάξεις. Στη 15η αν θυμάμαι καλά, πέταξε τα νερά και άρχισε το κλάμα. Στη συνέχεια έφερα το παιδί σε θέση ανάνηψης, ήρθε το ΕΚΑΒ και το παρέλαβε. Από όσο ενημερώθηκα,  είναι μια χαρά το παιδάκι.

Από την υπηρεσία μου έχουμε περάσει αρκετές φορές σεμινάριο για πρώτες βοήθειες, ειδικά στην ΚΑΡΠΑ. Πρώτη φορά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου - και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα κι έσωσα το παιδάκι».

Μιλώντας δε για τις δραματικές στιγμές κατά τις οποίες προσπαθούσε να σώσει το παιδί, και για τα συναισθήματα του, επισήμανε:

«Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ πολλά πράγματα, αλλά μετά, όταν συνειδητοποίησα ότι το παιδάκι ζει, αναπνέει, μιλάει και κλαίει, ήταν απερίγραπτα τα συναισθήματά μου. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό - και σίγουρα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Αυτό που σκέφτομαι μετά είναι ότι ευχαριστώ το Θεό που είχε αυτή την κατάληξη το συμβάν. Δεν μπορώ να φανταστώ το να γινόταν κάτι διαφορετικό. Το παιδάκι ήταν 3,5 ετών...».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Α. Γκούνης συμπλήρωσε ακόμη ότι είχε πολύτιμη βοήθεια από δύο αστυνομικούς, που δεν είχαν υπηρεσία και τυχαία βρίσκονταν εκεί, και οι οποίοι κράτησαν τον κόσμο μακριά ώστε ο ίδιος να προσφέρει όσο καλύτερα μπορούσε τη βοήθεια του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο αστυνομικούς, τον Αντώνη Αντωνόπουλο και τον Διονύση Κουκούμη, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή άνοιξαν χώρο απομακρύνοντας τον κόσμο για να μπορώ να είμαι πιο ελεύθερος - αλλά και όση ώρα χρειάστηκε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, κράτησαν τον κόσμο σε ηρεμία. Ηταν σημαντική η βοήθεια τους».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER