Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 14:37

Ζημιές σε σκάφος στο λιμανάκι της Μαραθούπολης

Γράφτηκε από τον
Ζημιές σε σκάφος στο λιμανάκι της Μαραθούπολης

Σημαντικές ζημιές υπέστη το τουριστικό επιβατικό σκάφος “Λάμπρος Ι” που προσέγγισε το βράδυ της Τετάρτης το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης, απόρροια της κακής κατάστασης που επικρατεί στο μικρό λιμάνι.

Το ευτύχημα είναι ότι κατά τη διάρκεια του κατάπλου στο σκάφος βρισκόταν μόνο ο κυβερνήτης Γιάννης Τεριζάκης, από τους πλέον έμπειρους στην περιοχή και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το σκάφος κατά τον κατάπλου προσέκρουσε σε βυθισμένο τεχνητό ογκόλιθο -τα γνωστά σε όλους μπλόκια- με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εισροή υδάτων και να χρειαστεί η ανέλκυσή του από το λιμάνι. Αμέσως κλήθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου που διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε και θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Το ζήτημα είναι ότι τα προβλήματα στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής έχουν επισημανθεί εδώ και πολλά χρόνια από τους επαγγελματίες και παρά τις υποσχέσεις δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την επισκευή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή μπαίνουν και βγαίνουν από το λιμανάκι καθώς τα μπλόκια από τον μόλο έχουν μετακινηθεί προς την είσοδο του λιμανιού.

Οπως επισήμανε ο Γιάννης Τεριζάκης μιλώντας στην “Ε”, «φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες από τον κυματισμό -που δεν ήταν και πολύ μεγάλος- μετακινήθηκε κάποιο μπλόκι και έτσι μίκρυνε ακόμη περισσότερο το πέρασμα που ήταν στην είσοδο». Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή με το συγκεκριμένο τουριστικό σκάφος και τώρα θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δουλειάς εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές του.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER