Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 09:46

Κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

 

Σε κινητοποίηση προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, συνεχίζοντας -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των σωματείων- «τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της ΔΕΗ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από τις 7 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις «στο Διοικητήριο και σε κάθε χώρο των εγκαταστάσεων της “Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.” με τη συμμετοχή και στήριξη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και των τοπικών κοινωνικών φορέων». Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα σωματεία στην ανακοίνωση, «δηλώνουμε στους “επίδοξους επενδυτές” που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των μονάδων ότι στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη είναι ανεπιθύμητοι. Η παρουσία τους στις εγκαταστάσεις των μονάδων και των ορυχείων και συζήτησης με τους “εκπροσώπους” της “Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.” δεν είναι αποδεκτή».

Παράλληλα απευθύνονται στους «πρόθυμους “συναδέλφους” στο Δ.Σ. της “Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.”» υποστηρίζοντας ότι «με την παρουσία τους γίνονται οι “δούρειοι ίπποι” της υπονόμευσης της ΔΕΗ, του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και των εργασιακών μας συμφερόντων. Νομιμοποιούν το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα να ακολουθήσουν το δρόμο της παραίτησης ώστε να μην καταγραφούν ως οι σύγχρονοι “Ιούδες” της ΔΕΗ».