Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 07:54

Ζήτησαν ενίσχυση της αστυνόμευσης στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Ζήτησαν ενίσχυση της αστυνόμευσης στα Φιλιατρά

 

Καλύτερη αστυνόμευση για την πόλη των Φιλιατρών ζήτησαν χθες εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Διονύσιο Παπαγεωργίου, στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τον υποδιοικητή του ΑΤ Τριφυλίας Βασίλη Παρασκευόπουλο.

Η συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην κεντρική πλατεία της πόλης την περασμένη εβδομάδα, όπως και διάφορα κρούσματα παραβατικότητας κάνει τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου να τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μια κατάσταση που όπως σημειώνουν οφείλεται στην παρουσία μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, αλλά και στην ελλιπή αστυνόμευση.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Διονύσιος Παπαγεωργίου σημείωσε: «Ηρθαμε εδώ αναγκασμένοι από την παραβατικότητα που υπάρχει στα Φιλιατρά, την έλλειψη αστυνόμευσης, τους αλλοδαπούς οι οποίοι κάθε βράδυ στην πλατεία δείχνουν άκρως παραβατική διάθεση. Σπασμένα μπουκάλια, παιδιά να παίζουν στην πλατεία, τα παιδιά μας. Ξυλοκοπήσεις μεταξύ τους, μεθυσμένοι να πέφτουν στα πεζοδρόμια. Κι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος του Α.Τ. Φιλιατρών και της έλλειψης αστυνόμευσης που υπάρχει στα Φιλιατρά. Το Αστυνομικό Τμήμα της Κυπαρισσίας προσπαθεί, όπως μας διαβεβαίωσαν, επισκεφθήκαμε και τον υποδιοικητή που υπάρχει στο τμήμα, όμως δεν είναι αρκετό. Οι αλλοδαποί δίνουν και παίρνουν στα Φιλιατρά. Αν έρθετε βράδυ, θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Μιλήσαμε με τον κ. δήμαρχο και ο ίδιος είναι στο πνεύμα το δικό μας. Του ζητήσαμε τη βοήθειά του. Πολλά συζητούνται. Η παιδική χαρά είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει στα Φιλιατρά. Την παιδική χαρά την έχουμε περιφράξει, ζητάμε να μην επιτρέπεται η είσοδος ενήλικα χωρίς να συνοδεύεται από παιδί, ζητάμε να υπάρχει σήμανση για αυτό, ζητάμε να απαγορευτεί η κατανάλωση αλκοόλ στους περιβάλλοντες χώρους και να έχουμε περισσότερη αστυνόμευση. Θέλουμε τον αστυνομικό δίπλα μας. Δεν τον έχουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Τα Φιλιατρά αυτή τη στιγμή είναι μια έρημη πόλη αφημένη στο έλεος της συνείδησης του κάθε αλλοδαπού που ήρθε από οποιαδήποτε χώρα. Ναι, τους θέλουμε. Ναι, υπάρχουν στη χώρα μας. Αλλά, πρέπει να δείξουν κι αυτοί τη συμπεριφορά που πρέπει να υπάρχει σε όλη την πόλη, ανάμεσα σε νέους, σε παιδιά, σε οτιδήποτε. Δεν την δείχνουν και πρέπει να έχουμε αστυνόμευση».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER