Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 10:17

Μεσσηνία: Διαμαρτυρίες για την υδροδότηση στους Κωνσταντίνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: Διαμαρτυρίες για την υδροδότηση στους Κωνσταντίνους

 

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Κωνσταντίνων αναζητούν λύση για να τρέχει νερό από τις βρύσες τους μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η διακοπή της υδροδότησης λόγω βλάβης για 2 συνεχόμενα 24ωρα οδήγησε ντόπιους να θέσουν σε λειτουργία εφεδρική γεώτρηση της περιοχής για καθημερινές ανάγκες όπως πλύσιμο και μπάνιο - απόφαση που όμως βρήκε αντίθετο το δήμο, ο οποίος μετακύλησε την ευθύνη στους πολίτες, παρότι η γεώτρηση μέχρι πρόσφατα ήταν σε λειτουργία. 

Ολα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρη Καπόπουλο, ο οποίος αναφέρει πως το χωριό των Κωνσταντίνων έμεινε χθες χωρίς νερό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρά την υπόσχεση της δημοτικής αρχής από τη Δευτέρα ότι μέχρι το ίδιο βράδυ θα είχε αποκατασταθεί η βλάβη. Οπως εξηγεί,«με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, κατοίκων του χωριού και με τη συνδρομή του δημοτικού συμβούλου και του παλαιού συντηρητή ύδρευσης του δήμου, τέθηκε σε λειτουργία η γεώτρηση Κακκάβου η οποία παλαιότερα είχε λειτουργήσει ως εφεδρική και είχε τροφοδοτήσει το δίκτυο του χωριού, καλύπτοντας τις πάγιες καθημερινές ανάγκες των κατοίκων σε νερό. Αφού η γεώτρηση τέθηκε σε λειτουργία, ενώ προηγουμένως είχε "ξεπλυθεί" εσωτερικά το δίκτυο και διαπιστώθηκε από τους παρισταμένους ότι το νερό ήταν καθαρό και όχι θολό όπως ήταν συνήθως, κρίθηκε ότι θα μπορούσε να καλύψει προσωρινά -και μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου ύδρευσης του χωριού- μόνο για πλύσιμο και τουαλέτα.

Και ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι του χωριού ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είχαν στη διάθεση τους νερό για πλύσιμο και τουαλέτα, η δημοτική αρχή μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου προέβη στο κλείσιμο της λειτουργίας της γεώτρησης, κρίνοντας ότι το νερό ήταν ακατάλληλο και ζητώντας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους κατοίκους του χωριού να αναλάβουν την ευθύνη της καταλληλότητας του νερού».

Ο κ. Καπόπουλος θέτει το ερώτημα: «Μέχρι πριν 1,5 περίπου χρόνο που το δίκτυο ύδρευσης του χωριού τροφοδοτείτο και με νερό της γεώτρησης Κακκάβου ήταν κατάλληλο και ξαφνικά και μετά την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων για προσωρινή τροφοδοσία του δικτύου με νερό για πλύσιμο και wc, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο»;

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER