Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 20:15

Μεσσηνία: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στα Ριζανά Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στα Ριζανά Ταϋγέτου

 

Η πιθανότητα ένας δυνατός άνεμος να αναζωπυρώσει τη φωτιά στα Ριζανά του Ταϋγέτου κρατάει σε επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ συνεχίστηκαν και σήμερα οι ρίψεις νερού από αέρος. με ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα απομονωμένο σημείο στη θέση “Τραγοβούνι”, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, κάνοντας αδύνατο να προσεγγίσουν σε αυτό πυροσβεστικά οχήματα. Γι’ αυτό αμέσως και μέχρι να σουρουπώσει, ανέλαβαν δράση τα 2 PZL και το ελικόπτερο CAMOV, το οποίο συνέχισε τις ρίψεις νερού και σήμερα το πρωί προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραμείνουν ενεργές μικροεστίες φωτιάς.

Εν τω μεταξύ το ίδιο βράδυ πεζοπόρο τμήμα που κατέφτασε από την Τρίπολη μαζί και πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας και με επικεφαλής το διοικητή της υπηρεσίας πύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο -ο οποίος είχε και το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης- περπάτησαν δύο ώρες από εκεί που τελείωνε ο δρόμος και άφησαν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα, για να ανέβουν την πλαγιά και να προσεγγίσουν μέσα από ένα ρέμα στο σημείο της πυρκαγιάς. Στην περιοχή παραμένουν 10 πυροσβέστες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν κάηκαν περισσότερα από 2 στρέμματα ήδη καμένης έκτασης, καθώς εκεί που έπιασε χθες η φωτιά έχουν παραμείνει πεσμένοι κορμοί πεύκων από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER