Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 09:56

Ομιλία Καζάκου στα Αρφαρά: “Η ελληνική οικονομία παραμένει ευάλωτη”

Γράφτηκε από τον

 

 

Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί το τέλος της διακρατικής βοήθειας που έλαβε η ελληνική οικονομία: Αυτό τόνισε ο καθηγητής Πάνος Καζάκος στην χθεσινή ομιλία του, στο Πνευματικό Κέντρο Αρφαρών.

Είμαστε χωρίς ομπρέλα στις αγορές, δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι η πορεία μας αυτή δυσκολεύει εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση μέχρι το 2060.

Αξίζει να σημειωθεί, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καζάκος χαρακτήρισε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επιτυχημένο στο έργο του, ανεξάρτητα από την κριτική που του έχει ασκήσει.

Ο καθηγητής ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει καταστροφές όπως η πρόσφατη στο Μάτι.

Στη συνέχεια ο κ. Καζάκος είπε ότι σήμερα φτάσαμε στην κατάσταση που ήταν η ελληνική οικονομία το 2014 - χαρακτηρίζοντας μάλιστα τυχοδιώκτες όσους κυβερνούν από το 2015.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι η ελληνική οικονομία παραμένει ευάλωτη μετά από τρία μνημόνια, και ότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός αγοράς, αν επεκταθεί η αναταραχή που έχει προκαλέσει η κρίση της τουρκικής οικονομίας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται θεσμούς, γιατί διαφορετικά η ύφεση θα διαρκέσει μέχρι το 2060. Τόνισε επίσης ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της "Φάρις" Αναστασία Μπελογιάννη, ενώ τον καθηγητή παρουσίασε στο κοινό ο Αναστάσιος Μπούρας.

Θ.Λ.