Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 08:13

Μεσσηνία: Ζητούν γιατρό στο Βλαχόπουλο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ζητούν γιατρό στο Βλαχόπουλο

 

Να έχει γενικό γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, ώστε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον κόσμο της περιοχής, ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχόπουλου.

Με απόφασή του που στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητεί άμεσα να επιστρέψει ο γενικός ιατρός (Ηλίας Γιαννέλος) που έχει μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων ή να απελευθερωθεί η θέση και να καλυφθεί από νέο γενικό ιατρό.

Ειδικότερα, στο σκεπτικό της απόφασής του το Τ.Σ. Βλαχόπουλου αναφέρεται ότι το Περιφερειακό Ιατρείο πρέπει να έχει γενικό και αγροτικό ιατρό, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ο γενικός έχει αποσπαστεί στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων. Παρατηρεί πως ο αγροτικός επισκέπτεται το ιατρείο 3 φορές την εβδομάδα, αλλά μπορεί να συνταγογραφεί μόνο ορισμένα φάρμακα και εξετάσεις.

Επίσης, ενημερώνει ότι φτιάχτηκε καινούργιο κτήριο και το ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Στην απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχόπουλου σημειώνει μεταξύ άλλων: “Το Περιφερειακό Ιατρείο στο Βλαχόπουλο είναι διθέσιο και έτσι πρέπει να παραμείνει, γιατί εξυπηρετεί και παρακείμενα χωριά των όμορων δήμων. Ακόμη απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία του νομού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, μιας και στο Βλαχόπουλο δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης γιατρός. Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος με την επιστροφή του γενικού ιατρού στη θέση του, στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου ή την απελευθέρωση της θέσης, ώστε να καλυφθεί από νέο γενικό ιατρό”.


NEWSLETTER