Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 08:29

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο

 

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, όπως προειδοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων και του ημερήσιου χάρτη πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός, κατηγορίας 4.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες -όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης-, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.


NEWSLETTER