Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 21:50

Ασθενοφόρο έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ μετέφερε τραυματισμένο 19χρονο δόκιμο αστυφύλακα

Γράφτηκε από την

Πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας έπεσε χθες ένα ανασφάλιστο και χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης, ενώ μετέφερε έναν 19χρονο δόκιμο αστυφύλακα που τραυματίστηκε στο Δερβένι.
Ο 19χρονος, που κατάγεται από την Ηλεία και κάνει πρακτική στην Αθήνα, τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι οδηγώντας το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, για άγνωστο λόγο ο νεαρός δόκιμος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο βγήκε από το δρόμο κι έπεσε σ' ένα δέντρο - με συνέπεια ο ίδιος να εκτιναχτεί απ' το όχημα.
Για τη διακομιδή του τραυματία εκλήθη το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης. Ομως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο που διατέθηκε στη συμβασιούχο οδηγό είναι ακατάλληλο, και οι παλαιότεροι οδηγοί που γνώριζαν τις ελλείψεις του δεν το χρησιμοποιούσαν.
Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο είναι δωρεά του Δήμου Γόρτυνος προς το Κ.Υ. Μεγαλόπολης. Χθες, καθώς έστριβε από την εθνική οδό προς την πύλη των Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έπεσε πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι αστυνομικοί της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν -μεταξύ άλλων- πως έχει λήξει η ασφάλειά του, ενώ δεν έχει περάσει πρόσφατα από έλεγχο ΚΤΕΟ. Παραβάσεις πάντως βεβαιώθηκαν και σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο χώρο.
Κ.Δ.