Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 08:58

Μεγάλη επιτυχία η γραμμή 7 του αστικού για Βέργα και Μαντίνεια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ούτε το ίδιο το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας δεν περίμενε να πάει τόσο καλά και να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία η γραμμή της Μαντίνειας, που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι.

Αυτό τόνισε στην “Ε” ο πρόεδρος του Αστικού Θανάσης Πατικόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σύνδεση της Καλαμάτας με τη Μικρή Μαντίνεια θα συνεχιστεί και το χειμώνα με αρκετά δρομολόγια.

Ο πρόεδρος στάθηκε στην επιτυχία που είχαν οι ανταποκρίσεις της νέας γραμμής με τις γραμμές 1 (της Παραλίας) και 2 (Νοσοκομείο - Αγία Τριάδα - Ασυλο). Και αποκάλυψε ότι “το επόμενο διάστημα το Αστικό ΚΤΕΛ θα αποκτήσει 2 τουλάχιστον καινούργια λεωφορεία”, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης του κόσμου.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6_GqOXvyHNs}

“Η γραμμή της Μαντίνειας πήγε πάρα πολύ καλά. Δεν το περιμέναμε με τίποτα ότι θα πάει έτσι” παραδέχτηκε ο κ. Πατικόπουλος και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Μικρής Μαντίνειας Στέλιο Λιακέα, τους κατοίκους της περιοχής και όλο τον κόσμο που τη στήριξαν.

Μας ενημέρωσε πως “η κίνηση έφτασε από 370 μέχρι και 500 άτομα την ημέρα”. Παρατήρησε ότι “όσο έχει επιβατική κίνηση, τα δρομολόγια θα συνεχιστούν όπως είναι, ανά 1 ώρα” και εξήγησε ότι “και το χειμώνα θα έχει πολλά δρομολόγια. Αν χρειαστεί για την εξυπηρέτηση του κόσμου, τα δρομολόγια θα μείνουν ανά 1 ώρα”.

Ο πρόεδρος του Αστικού επεσήμανε ότι “του χρόνου, αν συνεχιστεί και βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κίνηση, θα βάλουμε δρομολόγια και ανά μισή ώρα”. Διευκρίνισε επίσης πως “η γραμμή της Μαντίνειας εξυπηρετεί τους κατοίκους της Καλαμάτας, αλλά και αυτούς που μένουν στον Αντικάλαμο, στο Καλάμι, το Ασπρόχωμα”. Εκτίμησε δε ότι η επιτυχία της νέας γραμμής οφείλεται στις ανταποκρίσεις με τις γραμμές 1 και 2, σημειώνοντας πως “με τις ανταποκρίσεις κερδίζεις χρόνο. Οι ώρες είναι συγχρονισμένες και εξυπηρετείται ο κόσμος. Ο δήμαρχος, που είχε ενστάσεις, έχασε το στοίχημα με τις ανταποκρίσεις. Ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει. Με 1,20 ευρώ ένας άνθρωπος μπορεί να πάει σε όλη την πόλη - και το κυριότερο, από το Νοσοκομείο στη Μικρή Μαντίνεια”.

Παρατήρησε πάντως ότι για τη γραμμή της Μαντίνειας “βοήθησαν σημαντικά και η αντιπολίτευση και ο δήμαρχος”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πατικόπουλος μας διαβεβαίωσε πως “η γραμμή 2 θα συνεχίσει να πηγαίνει μέχρι το “Φιλοξένια” και μας αποκάλυψε ότι “το επόμενο διάστημα το Αστικό ΚΤΕΛ θα αποκτήσει 2 τουλάχιστον καινούργια λεωφορεία”.

Αναφερόμενος και στην πρώτη γραμμή επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας, είπε πως “θετική είναι η εικόνα της γραμμής και στο Νοσοκομείο. Χρειάζεται κι εκεί η αστική συγκοινωνία”, ενώ αναγνώρισε ότι “το ΤΕΙ είναι μια βοήθεια για το Αστικό”.

Για το μέλλον δήλωσε ότι “είμαστε θετικοί και σε άλλα δρομολόγια μέσα στην πόλη. Η επόμενη κίνηση θα είναι η Κηπούπολη, η Ηρώων και η Ακρίτα”.

Κλείνοντας, σημείωσε πως “είμαστε ιδιωτική επιχείρηση, αλλά είμαστε και άνθρωποι και θέλουμε την εξυπηρέτηση του κόσμου. Εξυπηρετούμε τον κόσμο με τα λεωφορεία που έχουμε, όμως τώρα χρειαζόμαστε καινούργια λεωφορεία”.

Γ.Σ.