Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:50

Συμμετοχή του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συμμετοχή του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

O Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας “Venceremos” συμμετείχε και φέτος με περίπτερο στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, στο Πάρκο του Λιμενικού, “στο πλαίσιο της δράσης του για την αλληλεγγύη και την προβολή της αλήθειας για την Κούβα” όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Τα μέλη του συνδέσμου “μοίρασαν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ ενημερωτικό υλικό για τον αγώνα της Κούβας, διέθεσαν βιβλία, αναμνηστικά, παραδοσιακά ποτά και προϊόντα του νησιού, ενώ προβλήθηκαν σχετικά βίντεο από την ιστορία και τον αγώνα της Κούβας για την κυριαρχία και την υπεράσπιση της Επανάστασής της μέχρι σήμερα”.

Η σχετική ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου αναφέρει στη συνέχεια:

“Με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας της Κούβας συνεχίζεται αμείωτος για τον τερματισμό του εμπορικού, οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού (εμπάργκο) που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ εδώ και έξι δεκαετίες, για την επιστροφή του εδάφους του Γκουαντάναμο που κατέχουν οι ΗΠΑ παράνομα από το 1903 και για τον τερματισμό των επιθετικών και υπονομευτικών ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της.

Φέτος τον Οκτώβριο, συζητείται όμως κάθε χρόνο η Εκθεση της Κούβας στον ΟΗΕ, που ζητά τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ, που από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, έχει κοστίσει στην Κούβα πάνω από 4.321.000.000 δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της ζημιάς από τον εδώ και έξι δεκαετίες αποκλεισμό, σε 933.678.000.000 δολάρια. Η έκθεση αυτή που κατατίθεται τα τελευταία 20 χρόνια, τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει την υποστήριξη του συνόλου (191) χωρών του ΟΗΕ. Μόνο 2 χώρες την καταψηφίζουν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, όμως το εμπάργκο συνεχίζεται και δυναμώνει.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας ευχαριστεί τους διοργανωτές του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη μας, που τον φιλοξένησαν για άλλη μια φορά και του έδωσαν την ευκαιρία να προβάλει την δίκαιη υπόθεση της Κούβας.

Καλεί όλους τους φίλους της Κούβας, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να υποστηρίξει και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στην χώρα που εδώ και έξι δεκαετίες αντιστέκεται στις επιθέσεις της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας και μας δίνει το παράδειγμα της αξιοπρέπειας και του διαρκούς αντίστασης.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Η Κούβα συνεχίζει περήφανα το δρόμο της!”.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER