Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:15

Διαμαρτυρίες από Βλαχόπουλο για το γιατρό

Γράφτηκε από τον

Μέχρι τα γραφεία της “Ε” έφθασε χθες το πρωί ο κάτοικος του Βλαχόπουλου Φώτης Βασ. Αντωνόπουλος, για να μεταφέρει το αίτημα των συγχωριανών του να στελεχωθεί με γιατρό ειδικότητας, γενικό, το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού.

“Το χωριό αντιδρά, είναι σύσσωμο”, μας είπε με αποφασιστικότητα και θυμό και σημείωσε: “Θα αντιδράσουμε δυναμικά, θα κατεβούμε σε συλλαλητήριο, θα κλείσουμε το δρόμο για την έλλειψη γιατρού. Ο γιατρός στο Βλαχόπουλο εξυπηρετεί τον κόσμο και από άλλα χωριά”.

Διαμαρτυρόμενος για την απόσπαση του γενικού γιατρού από το Βλαχόπουλο, ο κ. Αντωνόπουλος παρατήρησε πως “το γιατρό τον πήραν με απόσπαση στους Γαργαλιάνους” και αναρωτήθηκε: “Απόσπαση με οργανική θέση κρατάει 3 χρόνια;”.

Για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον πληθυσμό της περιοχής, διευκρίνισε πως “ο φαρμακοποιός έχει γίνει γιατρός”.

Ο Φ. Β. Αντωνόπουλος εξέφρασε την αντίδρασή του για το Περιφερειακό Ιατρείο που κατασκευάστηκε, εξηγώντας χαρακτηριστικά: “Υπήρχε κτήριο καινούργιο του 2004, στην πλατεία του χωριού που στεγαζόταν το Περιφερειακό Ιατρείο, με 4 δωμάτια και 2 τουαλέτες. Επί Δήμου Παπαφλέσσα, ο δήμαρχος ενημέρωσε και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με εντολή του υπουργείου Υγείας, την παραχώρηση χώρου 1,5 στρ. Και αποφάσισε το Συμβούλιο να παραχωρηθεί χώρος εκεί που ήταν η παιδική χαρά, η λαϊκή αγορά και χώρος εκδηλώσεων. Το καινούργιο Περιφερειακό Ιατρείο έχει 2 δωμάτια και 1 τουαλέτα. Ενα ισόγειο κτήριο με αυτούς τους χώρους κόστισε 260.000 ευρώ. Για 6 δωμάτια με μονάδα βραχείας νοσηλείας μας έλεγε ο δήμαρχος”.

Και απαντώντας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, παρατήρησε: “Ζητάει ο κ. Τατούλης να στελεχωθεί το ιατρείο. Τι να στελεχώσεις σε ένα δωμάτιο;”.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι με τη δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο “έκλεισε η λαϊκή και δεν υπάρχει παιδική χαρά”.

Γ.Σ.