Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 16:27

Εκρηκτικό το πρόβλημα στην Καλαμάτα: Δολιοφθορές στις παγίδες για τα αδέσποτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εκρηκτικό το πρόβλημα στην Καλαμάτα: Δολιοφθορές στις παγίδες για τα αδέσποτα (βίντεο)

Για την προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος του δήμου - δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας.

Πριν τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης για τα αδέσποτα ξεκαθάρισε ότι “στόχος είναι να περιορίσουμε το πρόβλημα, γιατί να το εξαλείψουμε είναι αδύνατο”. Σημείωσε πως παρατηρούνται δολιοφθορές στις παγίδες για τη σύλληψη των αδέσποτων, αλλά θα τοποθετηθούν και άλλες, για να μειωθεί ο πληθυσμός τους.

“Τα αδέσποτα είναι ένα πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η δημοτική αρχή με ό,τι της επιβάλλει ο νόμος”, είπε ο κ. Φάβας και παρατήρησε ότι “μετά την καλοκαιρινή περίοδο τα αδέσποτα αυξάνονται. Κάποιοι ασυνείδητοι επιλέγουν να τα εγκαταλείψουν σε αστικό χώρο”. Επεσήμανε πως έχουν φτιάξει παγίδες που στήνονται σε σημεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα κι ενημέρωσε ότι από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 14 σκυλιά και 1 γάτα. Πληροφόρησε ότι τα ζώα που συλλαμβάνονται, αποπαρασιτούνται, στειρώνονται, περιθάλπονται και στη συνέχεια ή υιοθετούνται ή απελευθερώνονται, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Φάβας κατήγγειλε ότι “υπάρχουν δολιοφθορές στις παγίδες, που είναι ο νόμιμος τρόπος σύλληψης. Κάποιοι ελευθερώνουν τα ζώα και χαλάνε τις παγίδες”. Παρατήρησε, όμως, πως “θα υπάρξουν και άλλες παγίδες. Στόχος είναι να μειώσουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων, για να μην δημιουργούν αγέλες και γίνονται επικίνδυνα. Εχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες και τα ζώα από αυτούς που θέλουν να τους κάνουν κακό”.

Ο εκπαιδευτής σκύλων Παναγιώτης Τσικούρης, που είναι ο υπεύθυνος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων στο δήμο, ανέφερε ότι δεν μπορούν να προλάβουν τα αδέσποτα στα πόδια και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να συλληφθούν με τις παγίδες. “Γνωστοί-άγνωστοι σαμποτάρουν αυτή την προσπάθεια”, παρατήρησε απογοητευμένος και προέτρεψε “να μην ταΐζονται τα αδέσποτα κάτω στο έδαφος, αλλά να τα ταΐζουμε με το χέρι για να μπορούν να συλληφθούν”.

Για τα προβλήματα με επικίνδυνα αδέσποτα οι δημότες της Καλαμάτας μπορούν να απευθύνονται στο δήμο, στο τηλέφωνο 27213 60700 (κεντρικό του δήμου) και στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 27213 60846 και 27213 60856.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER