Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 18:16

Ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το ντεμπούτο της στους φορείς και την κοινωνία της Μεσσηνίας επιχειρεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας μέσα από μια ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και οριστικοποίησαν τα μέλη της τις προηγούμενες ημέρες.

Η ημερίδα αυτή, η πρώτη της ΕΠΑ μετά την ανασύσταση και επαναλειτουργία της τους προηγούμενους μήνες, θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με δύο άξονες: α) την κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών και β) την παραβατικότητα των ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τον πρώτο άξονα της κακοποίησης και παραμέλησης, οι εισηγητές θα αναλύσουν το νομικό πλαίσιο και το πρωτόκολλο που προβλέπεται για το κομμάτι της πρόληψης, καθώς και τους χειρισμούς τέτοιων καταστάσεων από την πλευρά των επαγγελματιών, αλλά και του απλού πολίτη. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άξονα, σε αυτό το μέρος της εκδήλωσης οι ομιλίες θα επικεντρωθούν στο φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων, όπως και των σύγχρονων πτυχών αυτού του φαινομένου και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Οι ομιλητές, αν και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει όλοι την παρουσία τους, θα προέρχονται από το δικαστικό χώρο, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σκοπός της διοργάνωσης, πέρα από την ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού της Καλαμάτας για τα παραπάνω ζητήματα, είναι και η γνωριμία του κόσμου με την ΕΠΑ, ώστε να γνωστοποιηθεί τόσο το πλαίσιο λειτουργίας της, όσο και οι σκοποί της και το έργο το οποίο υπηρετεί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αλλά και για την προστασία τους από κακοποιητικά περιβάλλοντα, που ενδεχόμενα θα οδηγήσουν στη θυματοποίησή τους.

Ν.Κ.