Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 19:44

Σταματά η ανακύκλωση στη Μαραθούπολη

Γράφτηκε από τον
Σταματά η ανακύκλωση στη Μαραθούπολη

Σταματά η ανακύκλωση που είχε ξεκινήσει στη Μαραθούπολη με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθούπολης, καθώς όπως σημειώνεται, ο σύλλογος δεν μπορεί να αντέξει άλλο το κόστος της μεταφοράς.

Τονίζει επίσης ότι παρότι απευθύνθηκαν σε ιδιώτες, εταιρείες, στο δήμο και την Περιφέρεια δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Ετσι μια σημαντική προσπάθεια και πρωτοβουλία που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή σταματά αφού όπως φάνηκε δεν στηρίχθηκε από κάποιο φορέα, πέρα από τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτήν και προσπάθησαν να την κρατήσουν ζωντανή.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του συλλόγου που αναφέρει: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του χωριού ότι από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο κάδος της ανακύκλωσης δεν θα βρίσκεται πλέον στο γνωστό σημείο. Ο σύλλογος δυστυχώς δε μπορεί να αντέξει άλλο το κόστος μεταφοράς των ανακυκλώσιμων. Εξαντλήσαμε όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να μην σταματήσει η προσπάθεια αυτή, ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Απευθυνθήκαμε σε ιδιώτες, εταιρείες ανακύκλωσης, δήμο, Περιφέρεια. Δεν μπόρεσε να γίνει κάτι. Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Να ξέρετε ότι δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε λύσεις. Και όποιος έχει να προτείνει κάτι, κάποια άκρη, κάποια δωρεάν παραχώρηση πρες κοντέινερ, οτιδήποτε, παρακαλούμε να μας στείλει μήνυμα. Για όποιον έχει τη δυνατότητα να συλλέγει μεγάλες ποσότητες από συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα κι εφόσον τον ενδιαφέρει, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω μηνύματος για να τον παραπέμψουμε σε εταιρείες που αγοράζουν τα υλικά αυτά. Μιλάμε κυρίως για μέταλλα, χαρτί και πλαστικό PET. Μέχρι να έχουμε κάποιο νεότερο λοιπόν, από την Παρασκευή και μετά μην φέρνετε την ανακύκλωσή σας στο Μάραθο. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER