Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 20:11

Ο Παν. Χαλβατσιώτης με την ομογένεια στο Σικάγο

Γράφτηκε από την
Ο Παν. Χαλβατσιώτης με την ομογένεια στο Σικάγο

 

Με εκλεκτά μέλη της μεσσηνιακής ομογένειας στην πόλη του Σικάγου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο επίκουρος καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η καταγόμενη από τους Γαργαλιάνους δικαστής της Πολιτείας του Ιλινόι, Peggy Chiampas, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Σωματείου "Νέο Κύμα" και εκπρόσωπος της Ενωσης των Μεσσηνιακών Σωματείων του Σικάγου Jim Giannetos, ο αδελφός του Bill Giannetos, εκπρόσωπος της Ενωσης των Μεσσηνιακών Σωματείων του Σικάγου στην Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Σωματείων ΗΠΑ - Καναδά, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ελληνικών Σωματείων του Σικάγου Κώστας Χανιωτάκης, και ο πρόεδρος του Σωματείου καταγόμενων εκ Γαργαλιάνων Peter Poulos, director of the Appraisal Board της Πολιτείας του Ιλινόι. Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του και ο Endy Zemenides, εκτελεστικός διευθυντής του Hellenic-American Leadership Council.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Μεσσηνίας, τις δυνατότητες που έχει η μεσσηνιακή κοινότητα της διασποράς να στηρίξει και να βοηθήσει τη νέα γενιά της Μεσσηνίας, τις προοπτικές στήριξης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Τέλος έγινε ενημέρωση για χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι ομογενείς όταν επισκέπτονται τη μητέρα πατρίδα - και τα οποία αφορούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και δυσχέρειες στη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με την περιουσιακή τους κατάσταση στα πατρογονικά εδάφη.

Η συνάντηση ήταν ζεστή, φιλική, με αισιόδοξα μηνύματα και πολλή αγάπη για την Ελλάδα. Τέλος, δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση οι επαφές αυτές να συνεχιστούν, ούτως ώστε να οικοδομηθούν οι προτεραιότητες διευθέτησης όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν.


NEWSLETTER