Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 14:52

Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γράφτηκε από την

 

Αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν 5 χρόνια διοργανώνεται απόψε στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας αναφέρει:

"Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από την οργανωμένη και καθοδηγημένη, από την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της.

Πέντε χρόνια μετά, και ενώ η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία, οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονίες σουλατσάρουν ελεύθεροι και προκαλούν με την ανοχή του δικαστικού συστήματος και της κυβέρνησης. Οι ίδιοι νεοναζί βουλευτές που θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή φιγουράρουν με υπουργούς της κυβέρνησης σε κοινές περιοδείες στα ακριτικά νησιά και από το βήμα της βουλής τολμούν να καλούν σε πραξικόπημα (Μπαρμπαρούσης 15/7). Οι χρυσαυγίτες φορώντας τη μάσκα του «πατριώτη» στοχοποιούν τους μετανάστες την ώρα που Αιγύπτιοι ψαράδες μαζί με ντόπιους έσωζαν κόσμο από τις φλόγες στις παραλίες στο Μάτι.

Οι εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 

Οι ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ και της ΕΕ-φρούριο, η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο επίσημος αντικομουνισμός, η λιτότητα, τα μνημόνια, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, οι καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» που καταπατούν τα δημοκρατικά δικαιώματα ανοίγουν δρόμο στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι συνένοχη. Υλοποιεί πιστά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με φυλακίσεις προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις στην «ασφαλή χώρα Τουρκία. Στηρίζει τη φιλοπόλεμη συμμαχία Αιγύπτου – Ισραήλ και παραχωρεί τη βάση της Σούδας για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι παιδιά του σάπιου συστήματος και όπλα του για να χτυπήσει τον αγωνιζόμενο λαό, να διασπάσει και να διαλύσει τους εργαζομένους και να αποτρέψει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση και πολέμους, με ψωμί, δουλειά, δημοκρατία στους ανθρώπους όλης της Γης.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε Ευρώπη και Αμερική έρχεται αντιμέτωπη με ένα αντιφασιστικό κίνημα που δυναμώνει.  Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί γιατί τα φαντάσματα του Χίτλερ και του Μουσολίνι βαδίζουν στους δρόμους και απειλούν. Η δολοφονία της Χέδερ Χάγερ ξεσήκωσε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Αμερική ενάντια στη φιλοφασιστική πολιτική του Τραμπ, ενώ στη Γερμανία δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες δίνουν απάντηση στο δρόμο απέναντι στην άνοδο του AfD και στα περιστατικά ξενοφοβικής βίας.

Να βαδίσουμε και πάλι στους δρόμους του αγώνα!

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα αποτελούν φόρο τιμής στη θυσία του Παύλου και ταυτόχρονα την απάντηση του κινήματος ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. 

Διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για :

•Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται

•Το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ στην Αθήνα και σε κάθε πόλη και γειτονιά. Το ξήλωμα των μηχανισμών σε αστυνομία, στρατό, Δικαιοσύνη που στηρίζουν και κάνουν πλάτες στους φασίστες.

•Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

•Την ανατροπή της μνηνμονιακής πολιτικής που εξαθλιώνει όλους μας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

•Ούτε πιθαμή γης σε συλλογικότητες με ρατσιστικό λόγο και δράση. Να αποσύρει ο Δήμος την παραχώρηση στέγης στο Σύνδεσμο Εφέδρων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων".