Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 10:32

Συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την
Συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών στην Costa Navarino

 

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στην Costa Navarino η 20ή συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών. Η συνάντηση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε θεσμό για την ασφαλιστική αγορά.

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι τα εξής:

- Η ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού ως μέσο αποτελεσματικής χρηματοδότησης των επιπτώσεων σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Την ενότητα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Ερρίκος Μοάτσος πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ, ενώ θα υπάρξουν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις εκπροσώπων της αντασφαλιστικής αγοράς.

- Τα μακροοικονομικά της υγείας στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητή τον Γιάννη Κυριόπουλο καθηγητή Οικονομικών της Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας).

- Η έρευνα της “διαΝΕΟσις” για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων, με ομιλητή τον Δημήτρη Μαύρο και σχολιαστές τον καταξιωμένο συγγραφέα Στέλιο Ράμφο και τον Κυριάκο Πιερρακάκη της “διαΝΕΟσις”.

- Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας, με ομιλητές την Ιωάννα Σεληνιωτάκη διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Δημήτριο Ζαφείρη επικεφαλής του τμήματος Risks and Financial Stability της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟPΑ) και τη Μαργαρίτα Αντωνάκη γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς.

Το πάνελ συντονίζει ο Χριστόφορος Σαρδελής γενικός γραμματέας της ΕΑΕΕ.


NEWSLETTER