Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 08:02

Μεσσηνία: Καταγγέλλουν εγκατάλειψη του ιατρείου στο Χατζή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Καταγγέλλουν εγκατάλειψη του ιατρείου στο Χατζή

Εγκατάλειψη στο περιφερειακό ιατρείο Χατζή -και κατ’επέκταση του ηλικιωμένου, κατά βάση, πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής- καταγγέλλει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντωνία Βαμβακά με επιστολή της στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή.

Σημειώνει, ειδικότερα, η πρόεδρος στην επιστολή της, την οποία απευθύνει επίσης στο Κέντρο Υγείας Πύλου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

“Στην τοπική κοινότητα Χατζή της Δημοτικής ενότητας Βουφράδος του Δήμου Μεσσήνης υπάρχει διθέσιο ιατρείο με μια θέση γενικού γιατρού επιμελητή και μία θέση αγροτικού γιατρού, σύμφωνα με το καταστατικό της σύστασης θέσεων.

Το συγκεκριμένο ιατρείο υποχρεούται να καλύπτει ανάγκες και περιστατικά του χωριού αλλά και των τριγύρω χωριών μιας και η απόσταση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας Πύλου  και Μεσσήνης, είναι μεγάλη. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ανήμποροι, ηλικιωμένοι και φτωχοί άνθρωποι, με κινητικά προβλήματα και σοβαρά θέματα υγείας και κρίνεται απαραίτητη η συχνή επίσκεψή τους σε γιατρό.

Με αφορμή την κατ’ επανάληψη απουσία των γιατρών, κατά σειρά ετών, με περιστασιακές παρουσίες μόνο του ενός αγροτικού, ανά δεκαπενθήμερο περίπου, χωρίς ενδιάμεση ενημέρωση, και σε συνδυασμό με την ύπαρξη έκτακτων και σοβαρών περιστατικών, είναι απαραίτητη η κανονική λειτουργία του εν λόγω ιατρείου.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η περιστασιακή παρουσία μόνο του αγροτικού γιατρού χωρίς τη δυνατότητα πλήρους συνταγογράφησης, αλλά περιορισμένης, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, αλλά και έξοδα, στους κατοίκους που υποφέρουν ήδη από την οικονομική κρίση της εποχής.

Θα πρέπει να αναφερθεί, επίσης, η θλιβερή εικόνα των ηλικιωμένων κατοίκων στα εξωτερικά σκαλιά του ιατρείου περιμένοντας το γιατρό, προκειμένου να μην χάσουν τη σειρά τους και τελικά ο γιατρός να μην έρχεται.

Κλείνοντας και έχοντάς σας εμπιστοσύνη στον χειρισμό τέτοιων ανθρώπινων, κατά βάση, θεμάτων παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER