Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 16:26

Το Σωματείο Εργαζομένων για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Το Σωματείο Εργαζομένων για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και τις ιδιωτικές εταιρείες μεγάλων συμφερόντων που “έχουν βάλει στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ” κατηγορεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Απαντώντας στο ρεπορτάζ μας στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 22-23/9/2018 με τίτλο “Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ: Αλαλούμ με τις διευθύνσεις”, το σωματείο αναφέρει:

“Σε συμπαράταξη η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και οι ιδιωτικές εταιρείες μεγάλων συμφερόντων έχουν βάλει στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Εχουμε βαρεθεί να καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Βεργόπουλο. Εχουμε βγάλει ανακοινώσεις για τον «στημένο διαγωνισμό», με «φωτογραφικές τεχνικές προδιαγραφές» και «φωτογραφικό προϋπολογισμό». Εχουμε καταγγείλει τον πρόεδρο κ. Βεργόπουλο, για την επιμονή του να δώσουμε τις συντεταγμένες των υδρομέτρων στη συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να έχουν σχέση με τις διευθύνσεις αποστολής των λογαριασμών. Καταγγείλαμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ που απέρριψε την πρόταση της υπηρεσίας με θετική νομική γνωμάτευση για την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, βγάζουν ανακοινώσεις  που στρέφονται κατά των ανακοινώσεων του σωματείου. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι τα ταξικά μας συμφέροντα συγκρούονται. Δεν πτοούμαστε. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την εξασφάλιση των εργασιακών μας σχέσεων και την όσο το δυνατόν διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.

Υστερόγραφο: Οι διευθύνσεις αποστολής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ είναι οι ίδιες με τις διευθύνσεις αποστολής των λογαριασμών ΔΕΗ. Μόνο που οι λογαριασμοί αποστέλλονταν με τα ΕΛΤΑ, διαθέτουν ΙSΟ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες τους και είναι στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό, με εργασιακές σχέσεις πλήρους απασχόλησης και αμείβονται μέσω συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τα ΕΛΤΑ σύμφωνα με τα παραπάνω ανταποκρίνονταν θετικά στην παράδοση των λογαριασμών και δεν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα. Τα ΕΛΤΑ διαθέτουν γραφείο κατανομής, που κάνει την προετοιμασία των λογαριασμών πριν το μοίρασμά τους.

Η CITIPOST, αντί να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο γραφείο κατανομής, έδωσε τη δουλειά υπεργολαβία σε διαφημιστικό γραφείο, που μοιράζει φυλλάδια. Τι σχέση έχει αυτό με ταχυδρομικές υπηρεσίες αποστολής λογαριασμών; Δεν τρέφουμε αυταπάτες, στο κυνήγι του κέρδους κι όχι της κάλυψης αναγκών ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει και με τη συμβολή των διοικούντων του συστήματος «κάνουν παιχνίδι» .

Τέλος, αλήθεια μας ενδιαφέρει η δημόσια γνώμη του προέδρου και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Γιατί σιωπά;”.


NEWSLETTER