Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 10:46

Θερίζουν οι φόλες στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Θερίζουν οι φόλες στην Κυπαρισσία τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν αναφερθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον δύο κρούσματα με σκύλους που έχουν φάει φόλα.

Μάλιστα το ένα από τα δύο άτυχα τετράποδα δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ενώ το άλλο στάθηκε πιο τυχερό μετά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν.

Από ό,τι φαίνεται οι ασυνείδητοι έριξαν φόλες στην περιοχή της κεντρικής πλατείας της πόλης, αφού και τα δύο περιστατικά εντοπίζονται εκεί. Το πρώτο έγινε την Κυριακή το πρωί, όπου πολίτες είδαν ένα σκύλο να κάνει εμετό και να σφαδάζει. Αμέσως του έκαναν ένεση και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τα κατάφερε να επιζήσει. Μάλιστα όπως εξιστορεί το περιστατικό ο παιδίατρος Σωτήρης Σαρδέλης, που με άλλους πρόσφερε τη βοήθειά του, ο σκύλος λίγες ώρες αργότερα αφού είχε συνέλθει, τον πλησίασε ενώ βρισκόταν σε ένα καφενείο και του έγλειψε τα πόδια...

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με σκύλο που περιφερόταν στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Πολίτες τού έκαναν ένεση και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά το άτυχο ζώο δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε.

Οι φόλες πάντως στην περιοχή της Τριφυλίας είναι φαινόμενο που εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς φαίνεται ότι οι ασυνείδητοι υπάρχουν παντού.

Κ.Μπ.