Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 18:34

Καλαμάτα: Παραχώρηση drone στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Παραχώρηση drone στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (βίντεο)

Ενα drone παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του παραρτήματος Χρήστο Κεή την παραχώρηση κτηρίου 2 τ.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό, που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη από την ομάδα.

“Ο εθελοντισμός φουντώνει στην πόλη της Καλαμάτας”, παρατήρησε ο δήμαρχος και σημείωσε: “Οι εθελοντές προσφέρουν πολύτιμο έργο σε δύσκολες καταστάσεις και ο Δήμος Καλαμάτας τους ενισχύει. Κάθε χρόνο θα δίνει στις εθελοντικές ομάδες όλα όσα χρειάζονται”.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χρ. Κεής ανέφερε ότι “το drone είναι φοβερό εργαλείο” και διευκρίνισε: “Με αυτό θα μπορούμε να εντοπίσουμε τραυματίες ή άτομα που έχουν εγκλωβιστεί χωρίς να κινδυνεύουν διασώστες. Με το drone θα έχουμε εικόνα για να γίνει ασφαλής διάσωση και θα πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι σε περιπτώσεις πλημμυρών για απεγκλωβισμό ατόμων. Επειδή συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες, όπως την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, θα συνδράμει το έργο και αυτών των υπηρεσιών. Και στη θάλασσα μπορεί να εντοπίσει άτομο που κινδυνεύει, ενώ μπορούμε να έχουμε εικόνα σε απομακρυσμένες παραλίες και σε πυρκαγιές σε δασικές περιοχές”.

Ο χειριστής του drone από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Θανάσης Θωμόπουλος μας είπε ότι “στην αγορά του που έγινε με προσφορά και στην εκπαίδευση μας βοήθησε ο Σταμάτης Μέλλιος (Model Shop)”.


NEWSLETTER