Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 16:23

Πεζοπορία με τον ΕΟΣ την Κυριακή στο Μαίναλο

Γράφτηκε από την
Πεζοπορία με τον ΕΟΣ την Κυριακή στο Μαίναλο

Στο μονοπάτι του Μαινάλου θα πεζοπορήσει την ερχόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο ΕΟΣ Καλαμάτας.

Πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου. Η μαγευτική του διαδρομή ξετυλίγεται μέσα στην πλούσια αρκαδική φύση, με τα υπέροχα ελατοδάση του Μαινάλου που μαζί με συστάδες δρυών, πρίνων, πεύκης και κέδρων συνθέτουν έναν σπάνιο φυσικό έργο τέχνης.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τη Στεμνίτσα και θα ολοκληρωθεί στη Δημητσάνα, δύο από τους σημαντικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και από τους πιο γραφικούς της Αρκαδίας. Κατά τη διάρκειά της οι πεζοπόροι του ΕΟΣ θα περπατήσουν σε καλντερίμια και γεφύρια, ενώ θα συναντήσουν σημαντικά αξιοθέατα όπως η Μονή Προδρόμου και η Μονή Φιλοσόφου, ο επιβλητικός Λούσιος ποταμός και το εντυπωσιακό Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Ο βαθμός δυσκολίας της εξόρμησης είναι 2 (μέτριας δυσκολίας, κατάλληλη για αρχάριους) και οι ώρες πορείας 5.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθύνεται στα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο) Δευτέρα με Παρασκευή τις ώρες 9-10.30 μ.μ. και στο τηλέφωνο 27210 97733.

Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο Κων. Κωνσταντόπουλος (τηλ. 6942-233010).

 

Προτάσεις για τις δράσεις του 2019

 

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του προγράμματος των Ορειβατικών - Πεζοπορικών δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας για το 2019.

Για την διαμόρφωση του ο σύλλογος καλεί να συμμετέχουν όλα τα μέλη του συλλόγου που έχουν ιδέες / προτάσεις και να τις καταθέσουν στο σύλλογο γραπτώς ή να τις στείλουν με email στο eoskal93@yahoo.gr , το αργότερο έως την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018.

Οπως αναφέρει ο Ορειβατικός, οι προτάσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες (να υπάρχει περιγραφή των διαδρομών & προτεινόμενη ημερομηνία) και αυτός/ή που προτείνει κάποια εξόρμηση, να είναι πρόθυμος/η να αναλάβει και την ευθύνη υλοποίησής της. Οπότε, είναι απαραίτητο να καταθέτει και τα στοιχεία του/της (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, λοιπά στοιχεία επικοινωνίας), ώστε να σημειώνονται στο τελικό πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί.

Ακόμη πιο σημαντικό από τον καθορισμό των εξορμήσεων είναι η καλύτερη οργάνωση αυτών. Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει συνάντηση με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπευθύνων εξορμήσεων και των υποχρεώσεών τους.


NEWSLETTER