Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 11:07

Καλαμάτα: Επίθεση σκύλου σε μητέρα και παιδί στο Φραγκοπήγαδο

Γράφτηκε από την

 

Ενας μεγάλος σκύλος βγήκε από την αυλή σπιτιού στο Φραγκοπήγαδο και επιτέθηκε σε μια μητέρα και την 10χρονη κόρη της.

Αυτό συνέβη την περασμένη Κυριακή λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και όπως καταγγέλλει ο πατέρας του κοριτσιού στην "Ε" (ο οποίος κατέθεσε και μήνυση από το ίδιο βράδυ) η επίθεση έγινε απρόκλητα: Ο σκύλος βγήκε έξω και με ορμή έπεσε πάνω στο παιδί και τη μητέρα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Επεσαν κάτω και τότε το ζώο έσκισε με τα δόντια του το μάγουλο του κοριτσιού κάτω από το δεξί μάτι και το αυτί του, ενώ η μητέρα για να προστατέψει την κόρη της, πέρασε το χέρι της γύρω από το λαιμό της μικρής προλαβαίνοντας, ίσως, τα χειρότερα.

Ειδικότερα, ο πατέρας του παιδιού περιγράφοντας το περιστατικό τόνισε ότι ο σκοπός της καταγγελίας του στην εφημερίδα είναι να αφυπνιστεί ο κόσμος. Και περισσότερο να γίνει συνείδηση στους ιδιοκτήτες των ζώων ότι έχουν την υποχρέωση να προστατέψουν το ίδιο, αλλά και τους συνανθρώπους τους, παίρνοντας τα σωστά μέτρα και φυσικά εκπαιδεύοντας και κοινωνικοποιώντας τα σκυλιά τους.

ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Χθες, μάλιστα, επισκέφτηκε την εισαγγελέα Καλαμάτας και ζήτησε πώς θα μπορούσε να ελεγχθεί από το νόμο κατά πόσο οι ιδιοκτήτες του σκύλου -ο οποίος επιτέθηκε, πέταξε κάτω και έσκισε το μάγουλο και το αυτί της κόρης του- είναι κατάλληλοι για να έχουν ζώα. Η κόρη του, εν τω μεταξύ, σε ψυχολογικό σοκ έκανε ράμματα στο αυτί και το μάγουλο αφού την μετέφερε ο ίδιος μαζί με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, ενώ για προληπτικούς λόγους πήγε το παιδί του στο Παναρκαδικό της Τρίπολης, για να εξεταστεί από παιδοχειρουργό και έμεινε νοσηλευόμενο για μια μέρα, προκειμένου να πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση. Οπως είπε ο καταγγέλλων, το παιδί του το γλίτωσαν ο γιος της ιδιοκτήτριας του ζώου και ένας φίλος του, οι οποίοι ακούγοντας τη μητέρα του πρώτου να φωνάζει, έτρεξαν και τράβηξαν το σκύλο πάνω από το κορίτσι. Ο σκύλος ξέφυγε όταν η ιδιοκτήτριά του άνοιξε την πόρτα για να μαζέψει από το πεζοδρόμιο ένα μικρό σκυλάκι και τότε το μεγάλο και βαρύ ζώο όρμηξε προς τα έξω.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΩΟ

Ο πατέρας του κοριτσιού μας τόνισε πολλές φορές ότι δεν φταίει το ζώο που είναι επιθετικό και έβγαλε τέτοια δολοφονικά ένστικτα, αλλά οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν φρόντισαν να το εκπαιδεύσουν και να πάρουν μέτρα για να μην κινδυνεύει ο κόσμος που περνά έξω από το σπίτι τους. Γι' αυτό και είναι αποφασισμένος, μετά και τη σύσταση εκπαιδευτή σκύλων με τον οποίο μίλησε η εισαγγελέας, να απευθυνθεί στην ειδική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και να ζητήσει -εφόσον γίνεται- την απομάκρυνση του σκύλου από τους ιδιοκτήτες του, με σκοπό την παρακολούθηση και αξιολόγηση της συμπεριφοράς του από κτηνίατρο, είτε για την εκπαίδευσή του και την υιοθεσία του από άλλη οικογένεια, είτε (αν κριθεί ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο) την ευθανασία του.

Ν.Κ.