Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 16:01

Χρονάς κατά κυβέρνησης για την έλλειψη γιατρών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Χρονάς κατά κυβέρνησης για την έλλειψη γιατρών

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις ελλείψεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία της Μεσσηνίας εξαπολύει ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου -Νέστορος, του Τοπικού Συμβουλίου Βλαχόπουλου και Χατζή, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των αιρετών οργάνων για την έλλειψη γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας των ανωτέρω περιοχών, η κυβέρνηση και οι διορισμένοι εκπρόσωποί της απαξιώνουν τους πολίτες της Μεσσηνίας και δεν δίνουν καμία απάντηση” αναφέρει ο κ. Χρονάς στην ανακοίνωσή του, ενώ στη συνέχεια αναφέρει τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης για την επίλυση του προβλήματος: “Παρά τις δικές μας παρεμβάσεις, ως περιφερειακή αρχή και παρά τα δημοσιεύματα του Τύπου της Μεσσηνίας, οι διορισμένοι εκπρόσωποι σε 6η ΥΠΕ και σε Νοσοκομείο Καλαμάτας αδιαφορούν για την υγεία των ηλικιωμένων κατοίκων των χωριών της Μεσσηνίας αλλά και των πολλών επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο σε αυτές τις περιοχές και «περί άλλων τυρβάζουν». Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών στα έγγραφά τους και προς την Περιφέρεια για την αδιαφορία των αρμοδίων φορέων. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχόπουλου αναφέρει: «Παρά τις διαμαρτυρίες μας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Ζητάμε την επιστροφή του γενικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου ή την απελευθέρωση της θέσης ώστε να καλυφθεί εκ νέου». Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χατζή σημειώνει: «Με αφορμή την κατ’ επανάληψη απουσία των γιατρών, κατά σειρά ετών, με περιστασιακές παρουσίες μόνο του ενός αγροτικού, ανά δεκαπενθήμερο περίπου, χωρίς ενδιάμεση ενημέρωση και σε συνδυασμό με την ύπαρξη έκτακτων και σοβαρών περιστατικών, είναι απαραίτητη η κανονική λειτουργία του εν λόγω ιατρείου»”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο κ. Χρονάς αναφέρει: “Είναι λυπηρό μία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή» και να δηλώνει πως ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του λαού να αφήνει ηλικιωμένους και φτωχούς ανθρώπους χωρίς τη στοιχειώδη παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εξαθλιώνοντάς τους στη δύση της ζωής τους. Βέβαια τα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν είναι μόνο αυτά, αλλά οι ελλείψεις ακόμα και σε βασικά είδη, όπως τα κλινοσκεπάσματα είναι μεγάλες και δεν είναι τυχαίο πως έρευνες αποτυπώνουν αυτήν την εικόνα επιδείνωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Κάτι που αναφέρουν όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι γιατροί. Οι περισσότεροι Ελληνες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος για δαπάνες σχετικές με την υγεία τους, ενώ οι συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς έχουν επιδεινωθεί και υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς”.

Ο κ. Χρόνας ζητεί από την κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα να καλύψει τις κενές θέσεις γιατρών στη Μεσσηνία: “Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και οι όποιες μεταρρυθμίσεις έχει προωθήσει έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ας πανηγυρίζουν κάποιοι διορισμένοι για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ή σε ιατρεία. Αν δεν υπάρχουν γιατροί και αν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους ασθενείς σε αυτά τα ιατρεία, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους; Εστω και τώρα καλούμε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της να δώσουν απαντήσεις στην τοπική κοινωνία, για το θέμα των γιατρών στα Ιατρεία του Βλαχόπουλου και του Χατζή και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων. Διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν αν, ω μη γένοιτο, χαθεί έστω και μία ζωή”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER