Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 16:08

Ευθύνες στην Περιφέρεια για αλιευτικό Μαραθούπολης από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευθύνες στην Περιφέρεια για αλιευτικό Μαραθούπολης από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας

Με προχειρότητα και ολιγωρία αντιμετώπισε η Περιφέρεια το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης, τονίζει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Από την άλλη σημειώνει ότι το Λιμενικό Ταμείο άμεσα ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά σε δήλωση του για αυτό το θέμα ο κ. Κανελλόπουλος, που είναι και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, σημειώνει:

«Το έργο "Ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης" αντιμετωπίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την αρχή, με προχειρότητα και αδικαιολόγητη ολιγωρία. Σημειώθηκαν λάθη και σημαντικές παραλείψεις. Ο φάκελος του έργου έπρεπε να ήταν πλήρης εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό όμως δεν συνέβη. Προφανώς κάποιοι στην Περιφέρεια δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό .

Δεν μπορεί να πηγαινοέρχεται μια προγραμματική σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας και στον Δήμο Τριφυλίας με λάθη και να χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου για την νοτιοδυτική Τριφυλία, ύψους 6.700.000 ευρώ, όπως είναι το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης. Να φτάνουμε σε οριακό χρονικό σημείο, ο φάκελος του προς ένταξη έργου να είναι ελλιπής και να κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο.

Δεν νοούνται τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις! Λυπάμαι γιατί ένας τόσο σημαντικός θεσμός, όπως είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτέθηκε σε αυτόν τον βαθμό.

Ασφαλώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η ηγεσία της Περιφέρειας τις δικές της πολιτικές ευθύνες.

Οσον αφορά το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, πρώτο και άμεσα ανταποκρίθηκε με ακρίβεια και πληρότητα σε ό,τι του ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από τα αρμόδια υπουργεία ΓΕΕΘΑ, ΥΕΝ και λοιπά (από 2013/2014 έως 2017/2018) για το συγκεκριμένο έργο.

Ας ελπίσουμε ότι ο φάκελος θα συμπληρωθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία, για να πραγματοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER