Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 19:34

Γολγοθάς το παρκάρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Γολγοθάς το παρκάρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Τραγική είναι η κατάσταση με το παρκάρισμα σε δρόμους στο κέντρο της Καλαμάτας, γύρω από την κεντρική πλατεία.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, από τα χειρότερα παραδείγματα, αποτελεί η εικόνα στην οδό Αριστοδήμου (έναν από τους πιο υποβαθμισμένους δρόμους της πόλης), στο ύψος του Κτηματολογικού Γραφείου.

Σύμφωνα με αυτό που βιώσαμε: Κινείσαι στη Ζουμπούλη και φθάνεις στην Αριστοδήμου, για να στρίψεις αριστερά. Είναι αδύνατο, όμως, γιατί στην αριστερή πλευρά, σχεδόν πάνω στη στροφή έχει παρκάρει αυτοκίνητο. Να ανοιχθείς δεξιά για να περάσεις δεν γίνεται, καθώς είναι παρκαρισμένο άλλο ΙΧ, λίγο στο δρόμο και το περισσότερο στο πεζοδρόμιο.

Σταματάς και ειδοποιείς τη Δημοτική Αστυνομία. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο, βλέπεις αυτοκίνητο να έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο μπροστά από το Κτηματολογικό Γραφείο.

Το απέναντι πεζοδρόμιο, στενό και προβληματικό, είναι κλεισμένο από κλαδέματα και σακούλες σκουπιδιών.

Μέχρι να φανεί ο δημοτικός αστυνομικός, έρχεται η οδηγός του ΙΧ που είναι περισσότερο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο και δεν φαίνεται να έχει καταλάβει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει. Δικαιολογείται πως είχε πάει στο φαρμακείο και μόλις της λέμε ότι περιμένουμε τη Δημοτική Αστυνομία, μπαίνει γρήγορα στο αυτοκίνητό της κι εξαφανίζεται. Ερχεται ο δημοτικός αστυνομικός και του εξηγούμε τι έγινε και τι γίνεται.

Μπαίνοντας, επιτέλους, στην Αριστοδήμου, στη διασταύρωση με την Καίσαρη περνάς με μεγάλο ρίσκο, καθώς το ένα από τα πλαστικά κολονάκια για να μην παρκάρουν, έχει εξαφανιστεί και μετά από αυτοκίνητο, πάνω στη στροφή, έχει παρκάρει μηχανή.

Το καθημερινό μαρτύριο του οδηγού που κινείται στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας...

Γ.Σ.


NEWSLETTER